Proiectele Codului fiscal și Codului de procedură fiscală au fost aprobate în ședința de guvern de azi

Proiectele Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală au fost aprobate în şedinţa de guvern de azi, 25 martie 2015.

meat, fish, veg&fruitsPrincipalele decizii de politică fiscală vizează reducerea TVA, scăderea contribuţiilor sociale de stat, impozitarea stimulativă a microîntreprinderilor, eliminarea impozitului pe dividende, scăderea cotei unice, scăderea accizelor, eliminarea taxei pe construcţii speciale, stabilirea unui cadru pentru impozite şi taxe locale.

Credit Foto: shutterstock.com

În ceea ce priveşte reducerea TVA, este vorba de reducerea cotei standard pentru toate bunurile şi serviciile de la 24% în prezent la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, dar şi de reducerea cotei de TVA pentru animale vii şi păsări vii, din specii domestice, carne, peşte, lapte, produse şi subproduse lactate, ouă de păsări, legume, fructe comestibile şi preparate din acestea de la 24% în prezent la 9% începând cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, noul Cod Fiscal aprobat de Guvern prevede reducerea cotei TVA de la 20% la 18% începând cu 1 ianuarie 2018.

Referitor la eliminarea impozitelor pe dividende, măsura are ca obiectiv să încurajeze “reinvestirea profiturilor câştigate în România”. Cât priveşte scăderea cotei unice şi a accizelor, aceste măsuri se vor aplica “într-un calendar până în perioada 2018-2020”.

Cele două proiecte de acte normative urmează să fie transmise Parlamentului spre dezbatere şi aprobare, Senatul fiind prima Cameră sesizată în acest sens.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *