Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 7 – 11 august 2023

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria FMCG din România, în sinteza săptămânii 7 – 11 august 2023.

B2B Meetings by retail-FMCG.ro, platforma online care conectează retailerii cu furnizorii de tehnologie echipamente, soluții și servicii pentru retail, FMCG și eCommerce se deschide pentru participanții la EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech, târgul profesional organizat de publicația retail-FMCG.ro, dedicat tehnologiei, echipamentelor și serviciilor pentru retail, eCommerce și industria FMCG, ce va avea loc în perioada 25 – 26 octombrie 2023, la Combinatul Fondului Plastic, din București.

Platforma B2B Meetings are rolul de a programa întâlniri de business în perioada 25 – 26 octombrie, în care se va desfășura expoziția.

Partenerii EXPO RETAIL 2023 – Digital, Green & Tech au întâlniri de business încluse în pachetele de parteneri. Expozanții, dar și alte companii care nu sunt expozanți, pot achiziționa un plan cu 3, 5 sau mai multe întâlniri. 

Înregistrare buyeri și furnizori

retail

Retail

PENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din România, și-a extins rețeaua și a inaugurat un nou magazin în orașul Darabani, județul Botoșani. Astfel, rețeaua PENNY numără 347 de unități la nivel național. Retailerul a anunțat o inițiativă de eficientizare a operațiunilor sale prin implementarea roboților software talent, în parteneriat cu Tailent, furnizor de tehnologie RPA (Robotic Process Automation) de vârf.

Kaufland România a inaugurat un magazin în nordul capitalei, în cartierul Pipera. Acesta este hipermarketul cu numărul 21 în București și al 169-lea la nivel național.

FMCG

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors, are un nou membru în echipa de leadership, prin Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director.

Analize

Prețurile medii ale alimentelor de bază din marile lanțuri comerciale au scăzut cu valori de până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale, potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenței.

Prețurile din mediul online au avut, în general, o evoluție sub rata inflației, în ultimele luni fiind observate scăderi importante la prețul produselor alimentare, conform unei cercetări realizate de Institutul Național de Statistică (INS) asupra prețurilor din mediul online.

Studii

Potrivit analizei de monitorizare realizate de mediaTRUST în intervalul 1 – 31 iulie 2023, Lidl, care face parte din grupul Schwarz, s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește cheltuielile de publicitate. Penny a ocupat poziția a doua, în timp ce Profi s-a situat pe locul trei.

Evenimente

Aflată la a 13-a ediție anuală, Școala de Vară GPeC este singura serie de cursuri intensive de E-Commerce și Digital Marketing din România – aceasta desfășurându-se în perioada 23-28 august în Moeciu de Sus, jud. Brașov.

GoTech World, cea mai mare expo-conferință de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, va avea loc anul acesta pe 8 și 9 noiembrie, la Romexpo, Pavilion B1.

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, singura expoziție B2B din România dedicată produselor din categoriile bricolaj, materiale construcții, amenajări interioare, instalații și grădină, cu focus pe soluții și produse „verzi”, care a avut loc în perioada 28 – 29 iunie 2023, la Universitatea Politehnica din București, prezintă concluziile ediției din acest an, cifre, imagini și povestea video.

Save the date 26 – 27 iunie 2024, perioadă când va avea loc cea de-a 3-a ediție a EXPO DIY – Smart Green Home, la Universitatea Politehnica din București.

A doua ediție a evenimentul EXPO DIY 2023 – Smart Green Home a fost organizată de BricoRetail.ro, publicația B2B dedicată sectoarelor DIY, Home Improvement & Garden.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *