România a înregistrat, în luna iunie, cea mai mare creștere a volumului de retail din UE

Volumul de retail din România a crescut cu 1,7% în luna iunie, comparativ cu luna precedentă, cea mai mare creştere înregistrată printre ţările Uniunii Europeane, conform Oficiului European de Statistică (Eurostat).

groceryPer total, în UE, retailul a rămas la valori scăzute, cu 0,5% creștere, iar în zona euro avansul a fost de 0,6%. Vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au redus cu 0,6%, în timp ce vânzările de combustibil auto au înregistrat un declin de 0,4%.

Credit foto: Shutterstock

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în România (1,7%), Austria (1,3%) și Danemarca (1,1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Germania (- 2,3%), Slovenia (- 1,6%) și Polonia (- 1,4%).

În ritm anual, iunie 2015, comparativ cu iunie 2014, retailul a înregistrat o creștere de 1,2% în zona euro și de 2% în Uniunea Europeană. Vânzările de alimente, băuturi și țigări au crescut cu 0,8%, în timp ce vânzările de combustibil auto au înregistrat un avans de 1,4%.

Majoritatea statele membre ale Uniunii Europene au înregistrat creșteri ale retailului, cu excepția Luxemburgului (- 9,9%) și Finlandei (- 0,2%), cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în România (7,9%), Lituania (7,1%) și Letonia (6,8%).

Creşterea se datorează, în principal, scăderii TVA-ului la produse alimentare de la 24%, la 9%,

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „România a înregistrat, în luna iunie, cea mai mare creștere a volumului de retail din UE”

  1. Pingback: Cele mai importante evenimente din 2015, în piața de retail & FMCG din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *