România a avut cea mai mare creștere a volumului de retail dintre țările UE, în mai 2016, comparativ cu mai 2015

Volumul de retail în România a avut cea mai mare creştere faţă de celelalte ţări UE, în mai 2016, comparativ cu aprilie 2016, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. Creşterea volumului de retail în România, în perioada analizată a fost de 13.8 %.

retailÎntre statele membre pentru care sunt disponibile date, au fost observate creşteri mai mari în retail în România (+13.8 %), Luxemburg (+10.0 %), Estonia (+7.0 %), Irlanda (+6.7 %), Regatul Unit (+6.5 %) şi Polonia (+6.4 %), în timp ce a fost observată o scădere în Belgia (-1.0 %).

Credit Foto: shutterstock.com

Pentru perioada mai 2016, comparativ cu perioada aprilie 2016, între statele membre pentru care sunt disponibile date, au fost înregistrate creşteri mai mari în retail în Suedia (+2.1 %), Estonia (1.5 %) şi Irlanda (+1.3 %), timp în care cele mai mari scăderi s-au observat în Portugalia (-1.7 %), România (-1.6 %) şi Danemarca (-1.1 %).

În mai 2016, comparativ cu aprilie 2016, volumul comerţului de retail ajustat periodic a crescut cu 0,4 % în ambele zone euro EA19 şi EU28, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. În aprilie volumul comerţului de retail a crescut cu 0,2 % în zona euro şi 0,6 % în ţările europene.

Indicele volumului de retail măsoară evoluţia cifrei de afaceri, ajustat în funcție de modificările de preţ, adică evoluţia sumei totale a mărfurilor vândute, pe baza datelor ajustate în funcție de calendarul şi efectele sezoniere.

Revizuite periodic, zona euro şi ţările care fac parte din Uniunea Europeană, sunt calculate prin agregarea datelor naţionale ajustate periodic.

Din Uniunea Europeană, fac parte următoarele ţări: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia, şi Marea Britanie.

 În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *