România, a doua cea mai mare creștere în retail din UE, în luna august

Volumul de retail din România a crescut cu 11.7% în luna august 2016, comparativ cu luna iulie a aceluiași an, înregistrând al doilea cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

retail-cart-1Volumul de retail în zona euro din UE a scăzut în luna august cu 0.1%, comparativ cu luna iulie a aceluiași an. Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0.4%, vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 0.1%, în timp ce vânzările de combustibil auto au crescut cu 0.2%.

Credit foto: Shutterstock

Cele mai mari creşteri ale volumului de retail au fost consemnate în Luxemburg (+12.6%), România (+11.7%) și Polonia (+10.8%), iar cel mai semnificativ declin în Franța (-1.5%) și Danemarca (-0.8%).Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 4%, vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,1%, în timp ce vânzările de combustibil auto au crescut cu 0.2%.

Dintre Statele Membre unde este realizat studiul, cele mai mari scăderi au fost consemnate în Estonia, Polonia și Finlanda (toate înregistrând scăderi cu -0.6%), iar cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în Luxemburg (+3.6%), Irlanda (+1.5%) și Slovacia (+1.0%).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » România, a doua cea mai mare creștere în retail din UE, în luna august
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: