Romania a avut a doua cea mai mare creștere a volumului de retail din UE, în luna octombrie 2016

Volumul de retail din România a avut a doua cea mai mare creştere faţă de celelalte ţări UE, în octombrie 2016, comparativ cu octombrie 2015, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. Creşterea volumului de retail în România, în perioada analizată a fost de 1,1%.

retailPrintre Statele Membre care au participat la studiu, cele mai mari creșteri a cifrei de afaceri din retail au fost înregistrate în Luxemburg (+16,0%), România și Slovenia (ambele +8.7%) și Lituania(+8,3%), în timp ce au fost observate scăderi în Belgia (-1,9%).

Credit Foto: shutterstock.com

Pentru perioada octombrie 2016, comparativ cu luna septembrie 2016, volumul de retail ajustat periodic a crescut cu 1,1% în zona euro și 1,2% în UE, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene.

Indicele volumului de retail măsoară evoluţia cifrei de afaceri, ajustat în funcție de modificările de preţ, adică evoluţia sumei totale a mărfurilor vândute, pe baza datelor ajustate în funcție de calendarul şi efectele sezoniere.

Revizuite periodic, zona euro şi ţările care fac parte din Uniunea Europeană, sunt calculate prin agregarea datelor naţionale ajustate periodic.

Din Uniunea Europeană, fac parte următoarele ţări: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia, şi Marea Britanie.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Romania a avut a doua cea mai mare creștere a volumului de retail din UE, în luna octombrie 2016”

  1. Sunteți de acord cu Andreea Rosca? Ce spune ea in MONDAY MEMO: „[…] devenim furnizori de bunăstare pentru Cehia, Polonia și Ungaria (care dețin azi jumătate din importurile României)”….Nu este cazul sa ne bucuram prea tare retail-fmcg.ro, chiar daca acest retail plateste publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *