România a avut în iulie 2016 cea mai mare creștere a volumului de retail dintre tarile UE

Volumul de retail din România a avut cea mai mare creştere faţă de celelalte ţări UE, în iulie 2016, comparativ cu iulie 2015, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. Creşterea volumului de retail în România, în perioada analizată a fost de 13,5%.

retailÎntre statele membre pentru care sunt disponibile date, au fost observate creşteri mai mari în retail în România (+13,5 %), Luxemburg (+12.2%) și Lituania (+6.2%), în timp ce au fost observate scăderi în Malta (-2,7%), Belgia ( -1,8 % ) , Danemarca (-0,8 %) și Slovacia (-0,6%).

Credit Foto: shutterstock.com

Pentru perioada iulie 2016, comparativ cu luna iunie 2016, volumul de retail ajustat periodic a crescut cu 1,1% în zona euro și 1,0 % în UE, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene.

Indicele volumului de retail măsoară evoluţia cifrei de afaceri, ajustat în funcție de modificările de preţ, adică evoluţia sumei totale a mărfurilor vândute, pe baza datelor ajustate în funcție de calendarul şi efectele sezoniere.

Revizuite periodic, zona euro şi ţările care fac parte din Uniunea Europeană, sunt calculate prin agregarea datelor naţionale ajustate periodic.

Din Uniunea Europeană, fac parte următoarele ţări: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia, şi Marea Britanie.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *