România a avut în luna iulie 2019 cea mai mare creștere din UE a volumului de retail

România a avut în luna iulie 2019 o creștere a volumului de retail de 7,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, și reprezintă cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Eurostat.

retailAstfel, în luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018, printre statele membre pentru care sunt disponibile date (EA 19), cele mai mari creșteri anuale ale volumului total de retail au fost înregistrate în România (+ 7,5%), Malta (+ 6,5%), Ungaria și Slovenia (ambele + 6,3%). Singura scădere a fost observată în Slovacia (-0,8%).

Credit foto: Shutterstock

La nivelul Uniunii Europene, în zona euro, în iulie 2019, comparativ cu iulie 2018, volumul de retail a crescut cu 2,8% pentru produsele nealimentare, cu 2,0% pentru combustibilul auto și cu 1,3% pentru alimente, băuturi și tutun. În UE28, volumul de retail a crescut cu 3,7% pentru produsele nealimentare, cu 2,4% pentru combustibilul auto și cu 1,2% pentru alimente, băuturi și
tutun.

Comparație cu luna iulie 2019 vs luna iunie 2019

În zona euro, în iulie 2019, comparativ cu iunie 2019, volumul de retail a scăzut cu 1,0% pentru produsele nealimentare și cu 0,3% pentru alimente, băuturi și tutun, în timp ce combustibilii auto au rămas neschimbați. În UE28, volumul de retail a scăzut cu 0,7% pentru produsele nealimentare și cu 0,3% pentru alimente, băuturi și tutun, în timp ce combustibilii auto au rămas neschimbați.

Printre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari scăderi ale volumului total de retail au fost înregistrate în Croația (-3,3%), Germania (-2,2%) și Belgia (-1,4%). Cele mai mari creșteri au fost observate în Irlanda (+ 1,9%), Slovenia (+ 1,2%), Bulgaria și Malta (ambele + 1,0%).

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *