Shopping trends for 2022 – Trenduri în retail pentru 2022

La ce ne putem aștepta în 2022 în materie de shopping? Care sunt trendurile în retail pentru 2022? În ultimii aproape doi ani, pandemia a accelerat comerțul online și a schimbat comportamentul consumatorilor. Astfel, shopping-ul online a  devenit o practică uzuală, inclusiv pentru cumpăraturile de produse alimentare, cumpărături care în trecut se desfășurau exclusiv fizic, măcar o dată pe săptămână, în hipermarketuri, pentru cumpărăturile mari și aproape zilnic, în supermarketuri și magazinele de proximitate, pentru cumpărăturile „de urgență”. Dar, ce urmează după cumpărăturile online?

retail

Credit foto: Shutterstock

Online is the king

Încurajați de acest lucru, în 2020 și în 2021, majoritatea rețelelor de magazine din România au dezvoltat propriile servicii de eCommerce precum BRINGO (Carrefour), Mega Image, cora, Freshfull (eMAG) sau au început să facă parteneritate cu diferite platforme (aplicații) de delivery precum foodpanda, Glovo, tazz by eMAG, FAN Delivery, Bolt Market etc.

Mai departe, livrarea rapidă și shopperii personali au dus mai departe cumpărăturile online, servicii care vor crește și mai mult în 2022, mai ales că jucători noi și-au anunțat, de asemenea, intrarea pe piața de food delivery din România și care pun accentul pe astfel de servicii,  companii cum sunt Everli și Sezamo (Rohlik Group).

Everli

Everli, cel mai mare marketplace online de produse alimentare din Europa, a anunțat pe 12 octombrie 2021 că intenționează să se extindă în Germania și România, la începutul anului 2022.

Extinderea va face ca Everli să-și aducă și în România și Germania modelul de parteneriat cu o serie de retaileri alimentari, prin care a acoperit cererea consumatorilor pentru livrarea de produse alimentare comandate online. Lansarea va oferi milioanelor de clienți din cele două piețe noi o primă oportunitate de a accesa livrarea în aceeași zi a comenzilor pentru un coș de cumpărături mare, care poate acoperi complet nevoile unei săptămâni.

Everli a devenit rapid partenerul de livrare la alegere pentru unii dintre cei mai mari retaileri alimentari din Europa, precum Lidl, Kaufland și Carrefour, oferind acces la peste 300.000 de produse.

Sezamo (Rohlik Group)

Rohlik Group („Rohlik”) își va lansa serviciile de livrare online de alimente sub noul brand Sezamo în România și Italia, în prima jumătate a anului 2022. Serviciul european de livrare de produse alimentare online a livrat prima sa comandă în urmă cu 7 ani în Praga, Republica Cehă și este deja disponibil în 4 țări, livrând clienților sute de mii de produse în fiecare zi. În unele zile, livrările pot ajunge la peste un milion de articole de zi cu zi din supermarket, precum și produse provenite din surse locale, de la mici fermieri și producători locali.

În România, Sezamo va putea livra aproximativ 8.000 de produse alimentare proaspete și de calitate direct în casele clienților în decurs de 2 ore, începând din prima zi. În centrul gamei complete se află produse locale proaspete, cum ar fi fructe și legume, carne, pește, lactate și produse de panificație, alături de mărci internaționale, precum și produse proprii cu eticheta Rohlik – pe scurt, o alternativă de zi cu zi mai bună la cumpărăturile din supermarket.

Depozitul local din România va avea 10.000 mp și este situat în CT PARK – București Nord. El va răspunde tuturor nevoilor comercianților și clienților și va fi dotat inclusiv cu spații de depozitare cu temperatură controlată (congelare și refrigerare) pentru fructe și legume proaspete, care vor fi livrate direct consumatorilor de către producatorii locali.

samedayLivrarea la lokere de tip easybox

Lockerele, folosite pentru ridicare și/ sau retur produse comandate online, reprezintă o variantă care ocupă un loc major în topul alegerilor consumatorilor, care crește constant, de la an la an, și influențază foarte mult decizia de cumpărare.

Astfel, conform unui studiu Sameday, 76% dintre consumatorii de eCommerce plasează minumum 2 comenzi pe lună, iar prezența livrării în locker influențează decizia de cumpărare în 60% dintre cazuri. Doar anul acesta, lockerele au înregistrat o creștere semnificativă a adopției naționale, de peste 50%, comparativ cu anul anterior.

Când vine vorba de retururi, 1 din 4 cumpărători nu simte nevoia să înapoieze produsul achiziționat și, astfel, nu are experiență în ceea ce privește procedurile de restituire, conform aceluiași studiu. În schimb, 30% dintre cei care sunt familiarizați cu retururile aleg să facă acest lucru la lockerele easybox.

Dark Store

Un exemplu de transformare a magazinului clasic este conceptul de dark store, care, la bază, reprezintă un mix intre un magazin obișnuit și un depozit. Zona de depozitare facilitează un serviciu de tip click-and-collect (comandă online, ridică din magazin) sau funcționează ca o platformă de picking pentru vânzările online.

În cele mai multe dintre cazuri, partea de sus a magazinului de tip dark store este pentru depozitare, fie că vorbim de un etaj superior, fie că vorbim de depozitare pe verticală, pe mai multe niveluri, iar parterul magazinului este pentru achiziția din magazin de produse fresh (inclusiv food to go), loc de luat masa, case de marcat fără casier sau drive through pick up.

retailExemple:

1. Glovo Expres care gestionează mai multe spații de Micro Fulfillment Center – un spațiu comercial special gândit pentru a oferi produse de larg consum și nu numai exclusiv prin servicii de livrare rapidă, zilnic, tot timpul anului.

2. Bolt Market – noul serviciu de livrare a cumpărăturilor aduce clienților produse alimentare și non alimentare din stocurile proprii și poate fi accesat direct din aplicația Bolt Food.

Pregătirea comenzilor și livrarea produselor se face din puncte de lucru plasate strategic în interiorul orașelor, aproape de locurile în care clienții trăiesc, muncesc și își petrec timpul liber. Prin această rețea de microdepozite, asigură viteza de livrare și prospețimea produselor comandate.

Augmented și Virtual Reality în retail

În curând, vom asista și la o accelerare a tehnologiilor multi-sensoriale aplicate, ce stimulează simțul vizual, auditiv și tactil și vor duce experiența din magazin la un alt nivel, motiv pentru care sisteme precum Augmented și Virtual Reality vor fi din ce în ce mai prezente în retail pentru a îmbunătăți experiența de shopping și a minimiza diferența dintre digital și magazinele fizice.

Cumpărăturile online. What’s next?

Consumatorii români așteaptă o experiență completă și memorabilă la cumpărături în Magazinul Viitorului, conform datelor oferite de MKOR Consulting prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, Consumer Trends.Live.

Cei mai mulți consumatori își doresc o experiență digitală personalizată (54%), care va defini, în viziunea lor, retailul de mâine.

Din perspectiva consumatorilor români, o experiență High-Tech implică digitalizarea procesului de cumpărare prin aplicații (28%), tehnologizarea procesului de cumpărare (11%) și implementarea modalităților de plată fără numerar (15%).

qCommerce, noul gold rush din retail

De remarcat și o altă tendință din retail – spre qCommerce – quick commerce – când consumatorul își dorește livrarea produselor în câteva ore de la plasarea comenzilor.

De altfel, trendul confirmă îndreptarea spre o economie digitalizată, în care procesele trebuie automatizate – nu doar cele de comandă și plată, ci și cele de aprovizionare sau livrare. E singurul mod în care afacerile pot ține pasul cu ritmul din ce în ce mai rapid în care consumatorul își dorește să intre în posesia produselor comandate.

Mai multe despre qCommerce, în numărul 3 OrDeLi, publicția digitală trimestrială despre Oranizare, Design & Fine Living.

Alte trenduri în retail pentru 2022

Live Stream Shopping este fenomenul care a revoluționat în ultimii ani industria de retail din Asia și Statele Unite ale Americii, schimbând definitiv comportamentul de cumpărare, iar de curând a intrat și la noi în țară. Prin intermediul Streams.Live, comercianții online se pot conecta mult mai autentic și interactiv cu audiența target, prin sesiuni video live online, simulând o experiență personală.

Oveit, compania care a lansat conceptul Live Stream Shopping în România, a anunțat integrarea cu Shopify, una dintre cele mai dinamice platforme internaționale de eCommerce, oferind noi beneficii pentru comercianți și utilizatorii finali. Reprezentanții Oveit își propun să încheie parteneriate cu 2.000 de retaileri până la finalul anului 2021.

Retailerii folosesc din ce în ce mai mult AI în operațiunile lor. A durat ceva timp pentru ca IoT să treacă de la concept la realitate, dar acum este un lucru obișnuit. Utilizările tipice ale inteligenței artificiale în retail includ gestionarea inventarului, pagina de pornire adaptivă, comunicarea dinamică, chatul interactiv, descoperirea ghidată, suportul conversațional, implicarea clienților și multe altele.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *