Cifra de afaceri din retail a crescut cu 4,8% în luna aprilie 2017, față de luna aprilie 2016

În România, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut în luna aprilie 2017, faţă de luna aprilie 2016, cu 4,8%, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

retail

În luna aprilie 2017, faţă de luna aprilie 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  atât ca serie brută  cât  şi  ca  serie  ajustată  în  funcţie  de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de  sezonalitate  cu  4,8%,  respectiv cu 6,1%.

Credit Foto: shutterstock.com

Volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2017, comparativ cu luna aprilie 2016 a înregistrat o creştere cu 4,8% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,1%.

În luna aprilie 2017, faţă de luna martie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 2,6% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,6%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *