Cum arată piața instrumentelor de scris din România, înaintea perioadei Back To School

Înainte de a intra în detalii legate de piaţa instrumentelor de scris din România, pentru a o înţelege mai bine, propun să facem, mai întâi, un fel de „wikipedia” destinată instrumentelor de scris şi să lămurim din ce este formată această piaţă.

creioane-colorateBall point pen sau pixul cu bilă este un instrument de scris cu cap rotund din metal (de aici denumirea de ball pen) ce dispersează pe suprafaţa de scris o cerneală vâscoasă pe bază de ulei stocată într-un rezervor adesea întlnit sub numele de „mină”. Pixul cu bilă este cel mai răspândit şi domină piaţa mondială a instrumentelor de scris datorită accesibilităţii din punct de vedere preţ.

În 1951, se lansa noul pix cu bilă BIC ce urma să revoluţioneze scriitura, dând ocazia mâinii să ţină pasul cu gândul. Se spunea adio tocului de scris, cernelei, sugativei. Începea era pixului cu bilă, iar principalul aliat era publicitatea. BIC este cel mai răspândit pix cu bilă din lume şi la ora actuală.

Roller ball pens sau pixul cu gel este tot un pix cu bilă, numai că rezervorul acestuia conţine un lichid pe bază de apă (o cerneală tip gel), deci mai puțin vâscos, care intră mai profund și mai larg în hârtie faţă de alte tipuri de cerneală şi ce conferă o calitate aparte scrisului, fâcându-l mult mai distinctiv.

Pixul cu gel a fost lansat în anul 1963 de către producătorul Ohto Japan sau Auto Japan.

Marker sau carioca este un instrument de scris cu vârf de pâslă folosit pentru desenat şi colorat. Evidențiatorul este un instrument de scris utilizat pentru a atrage atenția asupra unor porţiuni de text prin marcarea lor cu o culoare vie, translucidă. O altă diferenţă între cele două este că evidenţiatorul este mai lat, lăsând o urmă mai groasă pe hîrtie.

Celelalte instrumente de scris, pe lângă pixul cu bilă (inclusiv cele mecanice), pixul cu gel, markerul şi evidenţiatorul sunt: stiloul, creionul cu grafit, creioanele colorate (creioanele colorate cu grafit şi creioanele cerate) şi accesoriile pentru instrumentele de scris. Trebuie menţionat faptul că inventatorul stiloului este românul Petrache Poenaru care a primit un brevet francez pe data de 25 mai 1827, pentru invenția unui stilou cu butoiaş făcut dintr-o pană mare de lebădă.

Cum a arătat piaţa instrumentelor de scris din România, în 2013? Trenduri şi prognoze.

Piaţa instrumentelor de scris din România și-a mărit valoarea cu…


Pentru a citi în continuare articolul, trebuie să fiți abonat la Secțiunea Premium.

Surse: Wikipedia, Historia. Foto

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Premium » Cum arată piața instrumentelor de scris din România, înaintea perioadei Back To School

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: