Carrefour lansează Merci Voisin, un serviciu de livrare tip UBER dar pentru produse alimentare

Carrefour a anunțat lansarea unui serviciu în Franța, Merci Voisin (Mulţumesc, Vecine), prin care consumatorii pot comanda produse online, iar comanda o pot primi de la alţi clienţi, contra unei taxe, conform LSA.

carrefourConcret, consumatorii care folosesc serviciul Merci Voisin trebuie să se înregistreze în aplicație și să aleagă dacă vor ca alți consumatori să le livreze produse sau dacă vor să livreze chiar ei produse.

În schimbul serviciului lor, curierii primesc o mică sumă de bani și vor fi evaluați în funcție de livrare, precum în celebrul serviciu UBER. Acest lucru va informa alți consumatori dacă aceștia au o reputație bună. Acest serviciu este prezentat ca un ajutor reciproc între vecini.

De asemenea, Carrefour Belgia derulează un proiect similar în colaborare cu Poşta Belgiană – www.bringr.be, platformă care folosește curieri pe baza de localizare.

În România, retailerul Carrefour a achiziționat în luna iulie 2017 platforma Bringo prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate şi primite de cumpărători direct acasă, în condițiile în care retailerul francez deja operează de 4 ani o platformă proprie de e-commerce: www.carrefour-online.ro.

Pe lângă magazinul online, în România, Grupul Carrefour operează 303 magazine dintre care 32 hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ si 15 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’ şi 10 magazine de proximitate ‘Contact’. De asemenea, Carrefour mai operează în România si 7 magazine Supeco, un format inedit ce mixează formatul de discounter cu cel de cash&carry şi oferă consumatorilor preţuri mici, cu focus pe categoria de produse proaspete şi de larg consum.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » Carrefour lansează Merci Voisin, un serviciu de livrare tip UBER dar pentru produse alimentare

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: