Piața din România de produse pentru animale a ajuns la 400 de milioane de euro în 2017

În România, se vinde anual hrană pentru animale în valoare de aproape 400 milioane de euro, echivalentul a 200.000 de tone, 90% din aceasta reprezentând mâncarea pentru câini și pisici cumulat, conform Pentruanimale.ro, cel mai vechi magazin online specializat cu hrană pentru animale şi produse de îngrijire a animalelor, din România.

Hrana super-premium a crescut la un procent de 24%, o altă creștere semnificativă fiind în segmentul de hrană umedă pentru câini care cumulează 14% din achizițiile stăpânilor.

Pentruanimale.ro

Canale de vânzare

Aproape 6% din totalul achizițiilor de hrană și produse pentru animale se fac online, segmentul „pet” înregistrând cea mai mare dinamică din online-ul românesc.

Anul trecut, magazinul online Pentruanimale.ro a avut o crestere de 50% si un Market Share din online de 15%, iar pentru anul curent magazinul estimează o crestere de minim 40%.

Piața mondială de produse pentru animale

Conform Euromonitor, piața mondială de produse pentru animale a ajuns la 98,7 miliarde de Euro în 2017, o creștere de 5 miliarde față de anul 2015. Europenii au investit anul trecut 30,8 miliarde de Euro în animalele de companie, pe primul loc fiind britanicii (5,3 miliarde) și nemții (4,8 miliarde).

La nivel mondial, se înregistrează o creștere a numărului de animale de companie, lucru măsurat de noi și în România”, explică reprezentanții magazinului online Pentruanimale.ro, premiat de 4 ori cu premiul GPeC in categoria Pet-Shop din România.

Laurențiu Miron, unul dintre cei doi parteneri care au introdus acum 12 ani în România conceptul Pentruanimale.ro, ne oferă o imagine de ansamblu a pieței europene: „Spre exemplu, în Rusia există 47,4 milioane de animale de companie, fără a socoti peștii și terariumurile, în Franța și Italia sunt aproximativ câte 29 de milioane, iar în Marea Britanie 20,7 milioane deși aici sunt cele mai importante investiții în răsfățații patrupezi.”

În Germania există 34,3 milioane de animale de companie, Practic, una din două persoane are un animal de casă, iar familiile cu copii dețin în proporție de 65% un pet (în creștere de la 61% în 2015). Pisicile sunt preferate, în număr de 13,7 milioane, urmate de câini (9,2 milioane de exemplare). Creșterea cea mai importantă în preferințe, după o pauză de mulți ani, o au rozătoarele.

Pentruanimale.ro a participat la Târgul Interzoo

Între 8 și 11 mai 2018, echipa Pentruanimale.ro a participat pentru a 6-a oară la Interzoo, cel mai mare târg pentru furnizorii de produse pentru animalele de companie din Europa, cu peste 2.000 de expozanți din 16 țări, care expun la Nuremberg, Germania.

„Misiunea de a identifica cele mai bune produse pentru clienții români și a negocia cu producătorii nu este ușoară pentru că anul acesta Interzoo, ajuns la a 35-a ediție, s-a desfășurat pe o suprafață de 120.000 de metri pătrați în care 83% dintre expozanți au fost din afara Germaniei, cele mai noi țări participante fiind Belarus, Iordania, Pakistan, Macao și Egipt.

43% dintre expozanți au prezentat produse pentru câini și pisici, rozătoarele și animalele mici cumulând 12%, în timp ce iubitorii lumii acvatice au fost reprezentați de 11% dintre expozanți. Produselor pentru păsări li s-a alocat 9% din spațiu, terariile și animalele de grădină având câte 5% fiecare,” a declarat a declarat Alexandru Ziemba, partener şi Director de Dezvoltare Pentruanimale.ro

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *