Sameday a anunțat instalarea lockerului 3000 în cadrul evenimentului „Efectul easybox”

Pe 8 iunie 2022 a avut loc evenimentul „Efectul easybox” – soluția viitorului în curierat. La eveniment au participat reprezentați ai magazinelor online, integratori și dezvoltatori, parteneri și cei mai importanți jucători din ecosistemul e-commerce și curierat, cu noutăți privind trendurile din domeniu, așteptările clienților și experiențele din last-mile. În plus, a avut loc și o gală de premiere a ambasadorilor easybox.

sameday

Speakerii prezenți la eveniment au fost: Lucian Baltaru – CEO și fondator Sameday, Andrei Radu – CEO & fondator GPeC, Tudor Manea – CEO eMag, Dragoș Bărbulescu CTO Sameday, Elena Gheorghe – Country Manager PayU România, Arthur Rădulescu – CEO & Fondator MerchantPro, Cristi Movilă – Eastern Europe General Manager & EMEA Sales VP Vtex, Alex Domșa – Director Cercetare – Dezvoltare Decathlon și  Marek Rozycki – expert internațional în soluții logistice pentru e-commerce.

„Ne propunem să devenim un facilitator pentru creșterea ecommerce-ului în România dar și în regiune cu ajutorul easybox, care este un serviciu de livrare revoluționar din multe puncte de vedere. Vorbim despre  eficiență din punct de vedere costuri și mai multe comenzi pentru magazinele online, dar și despre beneficiile pe care le are pentru consumatorul final, fiind un serviciu flexibil. Clientul își poate ridica coletele în orice moment din zi, reprezentând o alternativă eficientă la livrarea clasică door-to-door. În plus, lockerele easybox sunt sustenabile, ajută la scădera ratei de emisii de carbon determinată de flotele de mașini de curierat.” – a punctat Lucian Baltaru CEO și fondator Sameday

E-commerce-ul reprezintă cea mai dinamică industrie a ultimilor ani, iar contextul este favorabil pentru dezvoltarea continuă a acestui sector. În cadrul evenimentului s-au prezentat cele mai noi trenduri din domeniu, corelate cu nevoile consumatorilor și noile tehnologii.

Efectul easybox: peste 60% dintre consumatori preferă magazinele cu livrare la easybox

Easybox este metoda de livrare care are cea mai mare creștere în preferințele consumatorilor online din România. Livrarea la lockerele easybox a schimbat paradigma în domeniul de curierat, în last mile-ul european, dar și global.

Serviciul easybox a devenit un nou standard de livrare în România pentru magazinele online, iar gradul de adopție a acestui serviciu se reflectă în creșterea semnificativă a volumelor la easybox. Peste 60% dintre consumatori preferă magazinele cu livrare la easybox, iar un procent de peste 81% dintre consumatori au testat și preferă acest serviciu datorită flexibilității (comenzile pot fi ridicate oricând, în termen de 36 până la 72 de ore, iar peste 35% dintre consumatori preferă să ridice comenzile noaptea).

Sameday a anunțat în cadrul evenimentului instalarea lockerului 3000, care a fost amplasat în Sibiu, în strada Autogarii, numărul 8.

Printre trendurile din e-commerce se numără următoarele:

  • Adopția serviciului easybox a ajuns la 50% pentru anumite verticale din ecommerce și reprezintă noul standard de livrare în România.
  • Ponderea consumatorilor online din totalul de utilizatori de internet ar putea crește de la 45% la 55% anul acesta.
  • Comerțul online din totalul înregistrat la nivelul întregului sector de retail ar putea crește spre valori de 12-13%, față de procentul de ~9%
  • Sub conceptul „easybox for everyone”, Sameday anunță noi soluții de acomodare easybox în platformele de online shopping și plugin-uri de integrare facilă a serviciului pentru platforme ca Magento, Opencart, Weecommerce, Presta dar și pentru platforme custom.
  • În țări ca Suedia și Finlanda adopția serviciilor de livrare la punct fix a ajuns la 90%, iar în Polonia la 45%.

În plus, în cadrul evenimentului, Sameday a anunțat că în strategia de susținere a industriei, începând cu 15 iunie, le va pune clienților la dispoziție un calendar de workshopuri prin care aceștia vor învăța cum să integreze noile soluții digitale în magazinele online.

Sameday

Cu o experiență de peste 14 ani pe piața din România, Sameday este compania de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri, compania este prezentă în România și în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 3.500 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din România și Ungaria, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *