Cititorii Retail-FMCG.ro preferă cumpărăturile în hypermarket

Românii preferă, mai nou, să își facă cumpărăturile pe Internet, în țările vecine sau prin sms. Cu toate acestea, magazinul de cartier, supermarketul sau hypermarketul rămâne în topul preferințelor.

Conform unui sondaj al revistei noastre, la care au răspuns peste 660 de cititori, un procent de 56% (368 voturi) au ales răspunsul “hypermarket” la întrebarea „De unde vă faceți cumpărăturile?.

Următorul loc preferat al cititorilor este supermarketul. Un procent de 34% (227 voturi) dintre cititori care au răspuns la sondaj aleg să își facă cumpărăturile în aceste unități.

Magazinul din colț este preferat de 20% (132 voturi) dintre respondenți, în timp ce doar 13% (83 de voturi) preferă să îți facă cumpărăturile într-un magazin de tip discount.

Avantajele magazinelor de cartier sunt acelea ale proximității, dar și ale unui shopping rapid și eficient. Intrat într-un astfel de magazin, cumpărătorul poate să se concentreze pe strictul necesar și nu mai este atras de variatetatea produselor dintr-un hypermarket, ajungând, de exemplu, să pună în coș produse de care nu are neapărat nevoie.

Magazinele de tip discount sunt preferate de consumatorii cu buget redus sau care doresc să cumpere același tip de produse pe care le găsesc în hypermarket și supermarket, dar care sunt, de obicei, la un preț mai mic.

Preferința cititorilor noștri pentru cumpărăturile în hypermarket coincide cu studiul realizat de Shopping Monitor, de unde reiese că varietatea gamei de produse alimentare şi nealimentare este unul din criteriile cele mai importante pentru românii care preferă lanţurile de magazine de tip hypermarket.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *