Next_Capitall

România a avut cea mai mare creștere a volumului de retail dintre tarile UE, in iunie 2016, comparativ cu iunie 2015

Volumul de retail în România a avut cea mai mare creştere faţă de celelalte ţări UE, în iunie 2016, comparativ cu iunie 2015, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene. Creşterea volumului de retail în România, în perioada analizată a fost de 16,2 %.

retailÎntre statele membre pentru care sunt disponibile date, au fost observate creşteri mai mari în retail în România (+16,2 %), Lituania ( + 6,2 % ) și Spania ( + 5,8 % ), în timp ce au fost observate scăderi în Belgia ( -2.4 % ) , Malta (-0,6 % ) și Austria (-0,1 % ).

Credit Foto: shutterstock.com

Pentru perioada iunie 2016, comparativ cu luna mai 2016, au fost înregistrate creşteri cu 0,3 % pentru produse nealimentare și cu 0,1 % pentru produsele alimentare, în timp ce combustibilul pentru autovehicule a scăzut cu 1,3 % .

În iunie 2016, comparativ cu iunie 2015, volumul de retail ajustat periodic a crescut cu 1,6 % în ambele zone euro EA19 şi EU28, conform estimărilor Eurostat, biroul de Statistică al Uniunii Europene.

Indicele volumului de retail măsoară evoluţia cifrei de afaceri, ajustat în funcție de modificările de preţ, adică evoluţia sumei totale a mărfurilor vândute, pe baza datelor ajustate în funcție de calendarul şi efectele sezoniere.

Revizuite periodic, zona euro şi ţările care fac parte din Uniunea Europeană, sunt calculate prin agregarea datelor naţionale ajustate periodic.

Din Uniunea Europeană, fac parte următoarele ţări: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia, şi Marea Britanie.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,080 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » România a avut cea mai mare creștere a volumului de retail dintre tarile UE, in iunie 2016, comparativ cu iunie 2015
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: