Invitație către comunitatea de business să se alăture inițiativei PROFI pentru achiziționarea de aparate de ventilație artificială

O decizie luată azi va salva o viață!

Fiecare aparat de ventilație artificială achiziționat va salva, cu siguranță, o viață, în condițiile în care acum numărul disponibil este foarte mic.

Este o prioritate reală. Acum.

ventilație artificială

Credit foto: Shutterstock

Chiar dacă în acest moment sunt foarte puține cazuri de pacienți critici, cu certitudine, evoluția acestor cazuri va fi una dinamică în viitorul apropiat, cu o creștere exponențială, ce va duce la un vârf de astfel de cazuri, iar sistemul nu este pe deplin pregătit.

În acest context, fiecare zi în care nu se achizitionează aceste aparate vitale este o zi pierdută, iar în final va însemna niște vieți pierdute.

Comunitatea de business are prima dată în istorie ocazia să contribuie la salvarea acestor vieți, într-o criză cu care nu ne-am mai întâlnit și în care trebuie să fim solidari și implicați.

O decizie luată azi va salva o viață! Alătură-te, concret, acestei inițiative!

Dacă vă hotărâți să vă implicați activ, luați legătura cu dl. Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu”, email: ati.timisoara@yahoo.com

PROFI face o donație de 1 milion de lei pentru achiziționarea de aparate de ventilație artificială

Una dintre aceste inițiative a venit din partea retailerului PROFI, care a donat ieri, 16 martie 2020, 1 milion de lei pentru achiziționarea de aparate de ventilație artificială. Aceste aparate sunt vitale pentru supravieturirea bolnavilor de coronavirus, în stare gravă. Donația se înscrie în cadrul parteneriatului încheiat cu Asociația pentru ATI “Aurel Mogoseanu”, Timișoara, reprezentată de Prof. Viorel Sandesc, președintele asociației ATI din România.

„Credem cu putere că există puține momente în viața fiecăruia dintre noi, în care să avem certitudinea că putem salva vieți!. Că direct și real este absolut necesar să ne implicam! Și că fiecare zi de amânare înseamnă vieți pierdute.

De ce spun asta? Avem informația clară că sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI) ale sistemului nostru de sănătate nu au capacitatea, nu sunt pregatite să facă față unui volum atât de mare de pacienți cu nevoie de intubare si de APARATE DE VENTILAȚIE”, a declarat Pawel Musial, Director general in exercitiu al retelei PROFI.

Domnul Dorel Săndesc, președintele ATI din România, spune ”Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. Romania dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesita aproximativ 139. 000. 000 euro ”.

Pentru a fi salvat, cineva afectat grav de Coronavirus are nevoie să fie intubat și ventilat timp două saptămâni

“Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va COSTA VIEȚI.

Fiecare donație pentru acest scop contează!” a adaugat Călin Costinaș, Director general adjunct PROFI. “PROFI a hotărât ieri să aloce 1 000 000 RON pentru dotarea secțiilor ATI cu astfel de aparate.

Facem un apel de la om la om! De la manager la manager! Haideți și voi, alături de noi, să ne implicăm acum, când contează foarte mult gestul nostru. În mod real, acum avem șansa să salvăm vieți de oameni dacă ne unim eforturile și dăm, împreună, o mână de ajutor sistemului nostru medical care altfel nu ar face față valului tsunami care ne putem astepta sa vina. Acesta este un moment în care TREBUIE SĂ NE IMPLICĂM TOȚI! Mai ales noi managerii, care avem putere de decizie.  

Vă rugăm așadar din tot sufletul să fim operativi, să fim umani, să conștientizăm cât mai repede cât de mult contează sau poate să conteze, în aceste momente fără precedent, discernamantul, calitatea de a fi om înainte de toate și curajul de a te implica real! Fiecare zi de întârziere va însemna vieți pierdute!”

O decizie luată azi va salva o viață! Alătură-te, concret, acestei inițiative!

Dacă vă hotărâți să vă implicați activ, luați legătura cu dl. Prof. Dr. Dorel Săndesc, președintele Asociaţiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu”, email: ati.timisoara@yahoo.com

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Esențial » Invitație către comunitatea de business să se alăture inițiativei PROFI pentru achiziționarea de aparate de ventilație artificială
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: