Litteris et Virtuti, un nou studiu SMARK Research

A fost lansat cel de-al șaptelea studiu sub umbrela SMARK Research și primul dintr-o serie de studii realizate de Youth Monitor cu focus pe percepțiile tinerilor legate de sistemul actual de învățământ: Litteris et Virtuti. Educația prin ochii tinerilor (2012).  

Studiile Litteris et Virtuti furnizează evaluări actuale, relevante, din perspectiva tinerilor identificând zone fierbinți ale relației tinerei generații cu sistemul educațional și alcătuind astfel un instrument acționabil pentru factorii de decizie care pot influența viața tinerilor, atât din sectorul public cât și din cel privat.

În urma studiului a rezultat că:

  • Mai puţin de 1 tânăr din 10 continuă să asocieze învăţământul universitar cu elemente de cultură generală. Majoritatea tinerilor leagă scopul învăţământului de acumularea de cunoştinţe în perspectiva evoluţiei viitoare către statusul de angajat.
  • 73% dintre tineri apreciază ca utile sau foarte utile concursurile şcolare. Indiferent dacă sunt sau nu olimpici, utilitatea acestor demersuri este evaluată de catre tineri în mod pozitiv.
  • 71% dintre tineri afirmă că le rămâne suficient timp în afara şcolii, doar 18% opinând că şcoala le absoarbe tot timpul. În plus, o mare parte dintre ei au diverse activităţi extracuriculare, din care, pe prima poziţie, se detaşează manifestările sportive.
  • Peste 80% dintre tineri apreciază sistemul de invăţământ ca fiind mai degraba teoretic, cu puţine înclinaţii practice.
  • Peste o treime dintre tineri declară că au participat la acţiuni de voluntariat. Utilitatea activităţilor practice este neîndoielnică, 79% dintre ei apreciindu-le ,,utile” sau ,,foarte utile”.

Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre studiu sau să îl comande au la dispoziţie site-ul dedicat raportului.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *