ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online) organizează pe 15 octombrie 2020 prima ediție a evenimentului Ziua Comerțului Electronic

Într-o perioadă în care tot mai mulți consumatori și afaceri se îndreaptă spre mediul online, ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online) organizează pe data de 15 octombrie 2020 prima ediție a Zilei Comerțului Electronic. Evenimentul va reuni principalii factori de decizie, reglementare și supervizare a sectorului comerțului electronic, oferind date la zi cu privire la schimbările legislative, impactul lor în relația cu consumatorii din România, precum și evoluția plăților digitale și a economiei digitale din țara noastră.

ARMORecunoscând potențialul sectorului și eforturile depuse de IMM-uri până acum în procesul de digitalizare, Parlamentul a adoptat anul acesta Legea nr. 144/2020 prin care 15 octombrie a fost instituită drept Ziua națională a comerțului electronic.

Credit foto: Shutterstock

„Misiunea Asociației Române a Magazinelor Online, prin organizarea acestui eveniment, este de a aduce la aceeași masă instituții, autorități responsabile cu protecția consumatorului și companii parte din acest ecosistem. ARMO vede un interes crescând al companiilor românești în ceea ce privește tranziția spre comerțul electronic.

Vrem ca prin acest eveniment să aducem cele mai fierbinți subiecte în atenția autorităților și să fim un sprijin prin experiența și expertiza membrilor noștri, cât și a partenerilor europeni, pentru creșterea economiei digitale din România. Îi invităm pe toți cei interesați să se înregistreze la eveniment pe www.ziuaecom.ro”, a declarat Florinel Chiș, director executiv al ARMO.

Trei paneluri

În cadrul evenimentului vor fi organizate trei paneluri. În primul panel, intitulat „Potențialul și provocările comerțului electronic în România – cadrul de reglementare național și european”, Veronica Ștefan, Fondator al Think Thank-ului Digital Citizens, va aborda cu Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, și Oleg Roibu, Legal & Public Policy Director eMAG, subiecte precum alinierea legislației din domeniul concurenței și a protecției consumatorilor la cerințele europene, identitatea electronică, semnătura electronică și alte subiecte cu impact asupra comerțului electronic din România.

Cel de-al doilea panel, intitulat „Plățile digitale, temelia unei economii sănătoase”, va fi moderat de jurnalistul Răzvan Enache și va trata subiecte precum evoluția plăților digitale pe parcursul ultimilor ani și în contextul pandemiei COVID-19, acțiunile derulate de companii și autoritățile publice relevante pentru a stimula plățile digitale atât în societate, cât și în administrație, măsuri pentru promovarea plăților electronice și impactul Strong Customer Authentication (SCA) asupra comerțului electronic din România.

Înregistrare eveniment

Alături de Răzvan Enache se vor afla, de la distanță, Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Gabriela Horga, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Teodor-Alexandru Georgescu, director general al Direcției Generale Antifraudă Fiscală – ANAF, Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația, și Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

În cel de-al treilea și ultim panel vor fi prezentate rezultatele studiului sociologic și cercetării realizate de Institute for Global Digital Policies (IGDP) și Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) despre comerțul electronic din România din perspectiva politicilor publice și percepția românilor cu privire la digitalizare.

Acestea vor fi comentate alături de europarlamentarul Victor Negrescu, Vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Monica Cadogan, CEO Vivre Deco, Andrei Radu, CEO GPeC, lect. univ.dr. Mihai Caradaică și sociologul Andrei Tiut.

Înregistrare eveniment ARMO

Totodată, la finalul evenimentului Asociația Română a Magazinelor Online va premia Ambasadorii Digitalizării, persoane aflate în funcții publice care, prin acțiunile pe care le-au întreprins anul acesta, au contribuit la dezvoltarea economiei digitale în România.

ARMO

ARMO, Asociația Română a Magazinelor Online, este  Asociația reprezentativă a magazinelor online din România, care susține interesele membrilor săi atât prin activitatea sa, cât și prin activitatea tuturor membrilor fondatori și a noilor membri care vor intră în Asociație în viitor.

Asociația are ca obiective principale: dezvoltarea comerțului online în România ca metodă modernă și mai eficientă de comerț, susținerea magazinelor online și a mediului e-commerce local; elaborarea Codului de Bune Practici ale Magazinelor Online și a unui program de atestare a magazinelor online din România conform cu acest Cod de Bune Practici; reprezentarea intereselor membrilor în faţa oricăror autorități, persoane fizice sau juridice, române sau străine; informări periodice către presă despre starea industriei.

Pot deveni membri ai Asociației Române a Magazinelor Online orice alte persoane juridice care adera la prevederile din Statutul Asociației, admiterea în ARMO făcându-se pe baza aprobării Consiliului Director. În plus, pot deveni membri de onoare ai asociației orice persoane fizice române sau străine, cu merite deosebite în orice domeniu al vieții economice sau culturale din țară sau străinătate, la propunerea Consiliului Director.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *