Concursul de artă culinară METRO Chef debutează azi la Metro Băneasa

Astăzi, 28 aprilie 2011, debutează, în magazinul METRO Băneasa, concursul de artă culinară METRO Chef, ediţia 2011.

Evenimentul presupune demonstraţii de artă culinară ale clienţilor METRO, ce concurează în echipe formate din un bucătar şef şi un ajutor de bucătar (angajaţi ai aceluiaşi restaurant), pentru crearea unui meniu complet (aperitiv, fel principal şi desert), prin care sunt evidenţiate talentul şi pregătirea clienţilor METRO Cash & Carry România, în domeniul gastronomiei.

Prima etapă regională, desfăşurată în magazinul METRO Băneasa, pe o perioadă de 2 zile (28 – 29 aprilie 2011) va fi continuată în ţară, în magazinele METRO din: Braşov, Iaşi, Craiova, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca; semifinala şi marea finală vor avea loc în Bucureşti, în toamna acestui an. O suprafaţă de aproximativ 200 mp din cadrul fiecărui magazin va fi special amenajată pentru ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Marii câştigători vor primi medaliile concursului şi câte o bursă de studiu pentru prestigiosul program „Authentique French Cuisine” al Institutului Paul Bocuse, din Franţa. Pentru echipele clasate pe locurile doi, respectiv trei, au fost pregătite module de şcolarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, care funcţionează în cadrul magazinului METRO Militari, precum şi premii constând în echipamente de bucătărie.

Juriul competiţiei va fi format din specialişti în domeniul gastronomiei, ce vor asigura jurizarea concursului atât în bucătărie, în timpul preparării meniului, cât şi după servirea preparatelor. Membrii juriului sunt:

– Gabriela Berechet – Preşedinte al Federaţiei Bucătarilor din România

– Horia Mihnea Vîrlan – Maestru bucătar renumit

– Samuel Letorrillec – Executive Chef Resturant Loft şi El Capitan

– Patrick Guibet – Executive Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România

– Constatin Eremia – Executive Sous Chef Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România

– Silvia Ailincai – Chef Patisier Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România

„METRO Cash & Carry România doreşte să promoveze valorile fundamentale din domeniul HoReCa, acelea de excelenţă şi competenţă. Suntem convinşi că ideea competiţiei METRO Chef se potriveşte perfect acestui obiectiv şi oferă aspiranţilor la poziţia de maestru bucătar posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile în cadrul unei competiţii incitante, în faţa unui juriu experimentat. Echipa câştigătoare va avea oportunitatea să urmeze cursurile uneia dintre cele mai recunoscute, dacă nu chiar cea mai recunoscută, şcoală de gastronomie a Institutului Paul Bocuse din Franţa.”, spune Marc Carena, Director Management Clienţi METRO Cash & Carry România.

Mai multe detalii despre concursul METRO Chef, precum şi imagini transmise, în direct, din cadrul aceste competiţii sunt disponibile pe site-ul www.metrochef.ro.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *