Next_Capitall

cora România a dat startul celei de-a doua ediții a Sărbătorii Pâinii

DSC03701cora România a dat startul celei de-a doua ediții a Sărbătorii Pâinii, eveniment care se desfășoară în toate cele 10 hipermarketuri din rețea, începând cu data de 17 mai și, prin intermediul căruia, cora dorește să redea pâinii locul care i se cuvine pe mesele românilor.

„Deși cifrele anunțate în presă de Patronatul Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) arată că numai în ultimii zece ani, consumul de pâine pe cap de locuitor la nivel național a scăzut cam cu 10 kilograme, vânzările de pâine la cora se consolidează. Vorbim de creștere de 16% a vânzărilor anul acesta față de anul trecut, trend crescător susținut și de deschiderea a două magazine noi. Unul dintre motivele pentru care rezultatele noastre sunt pe plus, este diversificarea gamei de pâine. Franzela rămâne preferata românilor, dar celelalte tipuri de pâine precum bagheta, începând să fie din ce in ce mai căutate. De exemplu, vânzările la baghete au crescut cu 25% anul acesta, o treime din baghetele vândute de tot lanțul cora fiind cumpărate în București” (Ana Maria Florea, responsabil PR cora România).

Ziarişti din mediul economic, bucătari internaţionali de renume, oameni de business din industrie, specialişti în nutriţie şi Dl. Philippe Lejeune, directorul general cora România au onorat cu prezenţa acest eveniment, desfăşurat ieri, 17 mai 2013, în magazinul cora Pantelimon.

Cora a pregătit ieri un adevărat regal pentru produsul cel mai important din alimentaţia noastră – pâinea.

Pornind de la concepte aduse din Franţa, o ţară cu tradiţie în domeniu, cora a dezvoltat 130 specialităţi de brutărie pe care le oferă consmatorului din România- baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâine cu seminţe, paprika, susan negru etc.

12 tone de aluat vor fi prelucrate zilnic in brutăriile cora.

Cu ajutorul acestui concept, pâinea este pusă în valoare prin forma, aspect şi conţinut, nefiind nevoie de un ambalaj care s-o reprezinte.

Brutarii cora au pregătit pâine în forme simple, împletituri sofisticate, dimensiuni şi gramaje de toate felurile, coajă rumenă sau crocantă, din făină integrală sau cu seminţe diverse.

În cadrul evenimentului de lansare , Dna Mihaela Bilic, medic nutriţionist a adus sfaturi importante cu privire la consumul de alimente, în general, şi în special al consumului de pâine:

– întoarcerea la bunul simţ românesc: trebuie să mănâci ce-ţi face plăcere şi cât îţi face plăcere.

– lucrurile bune sunt cele mai simple. Pâinea este un lucru simplu care nu ar trebui să lipsescă şi de care trebuie să ne bucurăm în fiecare zi.

– simplitate şi normalitate pe mese!

– pâine şi apă – de atât are nevoie un om ca să supravieţuiască.

– ORTOREXIE: preocuparea exagerată pentru alimentaţie sănătoasă.

„Dacă mâncăm de foame sau de poftă, atunci lucrurile rămân în normalitate. Dacă scoatem mâncarea din acest context firesc și o folosim ca furnizor de stare de bine pentru probleme care trebuie rezolvate în cu totul alt mod, mâncarea vine cu efectele secundare reprezentate de aportul unui exces de calorii într-un organism care nu a avut senzaţie de foame. Din această cauză, nu ideea de mâncare sănătoasă ar trebui să ne preocupe pentru că, oricum, orice este în natură şi orice este pe piaţă este sănătos. Problema este cât mâncăm şi cum reuşim noi, ca şi individ, să transformăm o mâncare sănătoasă într-una nesănătoasă. Cantitatea şi mâncatul excesiv, şi chiar dacă vorbim de o salată verde, pot aduce o problemă de sănătate” (Mihaela Bilic, Medic Nutriționist)

Sărbătoarea Pâinii se desfășoară la Cora astfel:

– magazinele cora din București în perioada 16-19 mai

– magazinele cora din Cluj – Napoca, Drobeta și Arad în perioada 23-26 mai

– magazinele cora din Arad, Baia Mare și Constanța în perioada 30 mai-2 iunie

În timpul Sărbătorii Pâinii, magazinele cora vor vinde la prețuri de promoție, specialitățile de pâine coapte în cuptoarele proprii și vor promova 30 de tipuri de pâine deosebite, precum baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâine cu semințe, paprika, susan negru și multe altele.

În acest an vor fi deschise două hipermarketuri cora noi, unul în Constanţa, în ultima săptămână din luna iulie, şi la Ploieşti, în luna octombrie.

Tot în acest an cora va lansa conceptul cora Drive, un serviciu prin intermediul căruia clientul plasează comanda online şi îşi ridică singur produsele de la magazin. Ana Maria Florea, responsabil PR cora România, a precizat că pe viitor se ia în calcul şi dezvoltarea unui serviciu de livrare la domiciliu.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » cora România a dat startul celei de-a doua ediții a Sărbătorii Pâinii
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: