Corall, o investiție Cora de 100 milioane de euro la Constanța

Cora România a dezvăluit proiectul Corall, cel mai mare centru comercial care se construieşte în acest moment la Constanţa şi cea mai mare operaţiune a Cora în România. Lucrările la acest proiect au început în luna decembrie a anului trecut şi se vor finaliza în a doua jumătate a anului 2012. Corall reprezintă un centru comercial de 100 de milioane de euro, cu 150.000 m² construiţi, repartizaţi pe patru niveluri: subsol, parter şi două etaje.

Principala ancoră a Corall este hipermarketul Cora, care va avea o suprafaţă de vânzare de 8.000 m². De asemenea, Corall va găzdui galerii comerciale de peste 25.000 m², cinematografe pe 3.000 m², food court de 3.600 m² şi 1.500 locuri de parcare. Parcările vor fi amenajate la subsol, la etajul 2 intermediar şi pe terasa imobilului. Corall va crea la Constanţa 1.200 de noi locuri de muncă.

“Acesta este primul mall pe care cora îl construieşte în România şi reprezintă o provocare pentru noi, care, pe lângă operatori de hipermarketuri, devenim operatori de centre comerciale. Construirea acestui proiect dovedeşte încă o dată încrederea pe care o are Cora în dezvoltarea comerţului modern în România. Mai avem în plan şi alte operaţiuni de acest gen, precum centrul comercial pe care îl vom deschide tot anul viitor la Braşov”, a declarat Philippe Lejeune, director general Cora România.

Centrul comercial Corall va fi amplasat în zona centrală a oraşului Constanţa, la intersecţia străzilor Brătianu şi Cumpenei. “Conceptul are la bază proiectarea unui centru comercial care să se deschidă către oraş, prin tratarea spectaculoasă a imaginii intrărilor şi prin crearea unor spaţii vitrate pe tot nivelul parterului. La exterior, s-a avut în vedere amenajarea unui spaţiu public, tip piaţă urbană, cu locuri de recreere. Amenajarea interioară este dezvoltată după un traseu care uneşte mai multe centre de interes, fiecare dintre ele tratate diferit de restul, şi oferind alt tip de percepţie asupra spaţiului. Unele dintre zone sunt deschise, se oferă total privirii spectatorului, altele se ascund şi se dezvăluie pe măsură ce traseul este parcurs. Proiectarea a ceea ce va deveni una din principalele atracţii ale municipiului Constanţa, a însumat 37.000 de ore de muncă cu implicarea a peste 50 de specialişti în domeniu”, a explicat Virgil Profeanu, coordonatorul biroului de proiectare Alter Ego Concept, proiectantul principal al centrului comercial Corall.

La faţada şi la logo-ul Corall au lucrat de asemenea arhitectul francez Pierre Schall şi Sophie Bouriez, arhitect – scenograf de la firma Zelphis din Franţa. “Cora propune locuitorilor din Constanţa o nouă generaţie de centre comerciale. Corall a fost gândit din punct de vedere arhitectural ca un spaţiu deschis comerţului şi socializării atât ziua, cât şi noaptea. Pietonii vor putea zări de departe o verandă spaţioasă care găzduieşte un ecran gigant, suport de comunicare sau spectacol. Spaţiul, lumina, culorile, materialele de construcţie şi sunetul au fost gândite aşa încât vizitatorul să se simtă răsfăţat şi optimist”, au declarat Pierre Schall şi Sophie Bouriez.

Galeria Corall va fi comercializată de compania CB Richard Ellis. “Proiectul Corall are avantajul de a aduce într-un singur loc toate ingredientele pentru a-l transforma într-un succes pentru comunitatea locală: poziţionarea excelentă în oraş, magazine diverse şi facilităţi de petrecerea timpului liber la doar câteva minute de centru, calitatea arhitecturală, uşurinţa în accesibilitate, precum şi încrederea în echipa cora responsabilă cu dezvoltarea. Toate aceste elemente vor transforma Corall în destinaţia de cumpărături şi distracţie a constănţenilor”, a afirmat Luiza Moraru, Head of Retail Department la CB Richard Ellis.

Cora, marcă a România Hypermarché care face parte din Grupul Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail. Grupul francez este prezent pe piaţa din România din anul 2003. Filozofia Cora este concentrată în jurul preţului şi a diversităţii ofertei comerciale, confortului la cumpărare, serviciilor şi, mai ales, atenţiei oferite clienţilor.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,093 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Corall, o investiție Cora de 100 milioane de euro la Constanța

Spune-ți părerea

  1. Buna dimineata!Ieri am fost in magazinul cora bratianu din constanta si am vrut sa achizitionez un dormitor dar care din pacate era ultimul pe stoc ,.produsul expus prezentand un mare grad de uzura(oglinda era sparta ,un maner de la o usa nu mai exista iar zgarieturile erau din belsug )dar avand in vedere ca il luam pentru bunici la tara am acceptat sa il iau asa contra unei reduceri .Dupa 20 de minute de asteptari in care nu a aparut nici un reprezentant al magazinului am intrebat femeia de la curatenia ce este de facut care mi-a raspuns sa ma duc la informatii sa chem pe cineva .Am facut-o si pe asta .Intr-un sfarsit apare o doamna bine infofolita care imi spune ca nu se face nici o reducere ,ca daca nu imi place sa nu il iau si chiar daca vreau sa vorbesc cu cineva astazi este duminica si nu este nimeni.Am lucrat si eu intr-un supermarket si stiu ca trebuie sa existe un sef de magazin in fiecare zi chiar daca nu este directorul magazinului .Cert este ca reprezentantul pleaca spunandu-mi ca nu am cu cine vorbi si ca nu se face nici o reducere .Ma duc la biroul de informatii si rog domnisoara de acolo sa imi cheme seful magazinului ,intrebandu-ma care este problema mai intai .Aceasta ia telefonul suna (cred ca aceiasi persoana „bolnava” cu care statusem de vorba )si imi spune ca seful de magazin nu poate veni caci este ocupat si ca mi-a transmis ca nu imi face nici o reducere .La intrebarea cine este seful de magazin cu care a stat de vorba imi raspunde ca nu e treaba mea ….iar dupa cateva minute de discutii mai aprinse imi spune ca o cheama „ANDRADA PASCU”.In primul rand vreau sa va spun ca nu sunt de acord cu atitudinea personalului foarte plictisit si obosit pentru ora asa matinala (in jur de ora 10.00 dimineata) in al doilea rand chiar saracea cora daca facea o reducere minima la acel produs care arata jalnic?Astazi nu , dar maine voi merge la protectia consumatorului si am sa le arat pozele produsului si rezultatul discutiilor avute cu reperezentatii dvs .Va intreb este normal asa ceva?astept tel dvs inainte de ajunge acolo!!O zi buna in continuare!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: