ZaharulOradea

eMAG Marketplace va lansa în decembrie serviciile e-fulfillment by eMAG

Prezent la evenimentul retailArena, desfășurat în perioada 24 – 25 octombrie 2018, George Iordache, sales manager eMAG Marketplace, a dezvăluit câteva dintre proiectele lansate sau ce urmează a fi lansate de către platforma eMAG Marketplace. Printre acestea, serviciile de e-fulfillment by eMAG. În mod tradițional, retail-FMCG.ro a fost partener media principal al evenimentului.

Seller Development

eMAG MarketplaceÎn luna aprilie, eMAG Marketplace a creat Seller Development, o echipă ce are rolul de a asista sellerii noi intrați pe platformă, în primele 3 luni.

Foto

Echipa ajută sellerii în procesul de preluare și livrare a comenzilor și de procesare a primelor lor retururi, îi ajută să-și extindă gama de produse listate pe platformă, le monitorizează îndeaproape activitatea, le oferă rapoarte în termeni de sales și îi ajută să-și înțeleagă indicatorii de performanță. Pe scurt, îi ajută să vândă mai mult.

„În proiectul pilot, am alocat echipei Seller Development un număr aleatoriu de selleri, iar după 3 luni, am tras concluziile, comparând un număr egal de selleri care au beneficiat de sprijinul echipei versus cei care nu au beneficiat de asistența echipei: sellerii asistați au avut cu 30% mai multe vânzări, ceea ce ne-a determinat să luăm o decizie imediată de a dezvolta acest proiect, în acest moment, toți sellerii care se alătură platformei eMAG Marketplace beneficiind de acest sprijin”, a declarat George Iordache, sales manager eMAG MarketPlace.

Echipa de Account Help este al doilea proiect deja implementat și are rolul de a monitoriza indicatorii de performanță din zona de shipping, de retururi și din zona de plângeri din partea clienților și de a corecta acești indicatorii, iar dacă acest proces nu are rezultate bune, echipa poate lua decizia chiar de a suspenda contul pe platformă. Există, în medie, 6 conturi suspendate pe lună.

Lansare servicii de e-fulfillment by eMAG

„Serviciul de e-fulfillment by eMAG va fi lansat, oficial, în luna decembrie, în depozitul nostru aflat în construcție în județul Giurgiu, cel mai mare depozit din Europa de SE, într-o zonă dedicată, care, printre altele, va deservi inclusiv sellerii din România care doresc să folosească astfel de servicii pentru livrările locale – în primă fază doar pentru sellerii de pe platforma eMAG Marketplace.

Ulterior, platforma de servicii de e-fulfillment by eMAG va fi disponibilă și pentru selerii care fac livrări și în celelalte 3 țări unde eMAG mai operează, respectiv Bulgaria, Ungaria și Polonia. Concret, pentru ei vom avea servicii standard de depozitare, picking și packing la standardul pe care noi îl avem în acest moment”, a precizat George Iordache.

eMAG Marketplace, în cifre

<> eMAG Marketplace are, în acest moment, peste 1.000 de selleri care generează vânzări de peste 100.000 de lei/ an.

<> Aproape 700.000 de review-uri la dispoziția clienților

<> 4,2 milioane de clienți care au făcut cel puțin o achiziție în ultimele 10 luni

<> durata medie petrecută pe site este de peste 10 minute

<> audiența eMAG crește cu peste 47% de la an la an

<> peste 90.000 de noi clienți lunar

<> peste 13.000 de comercianți prezenți pe eMAG Marketplace

<> peste 2.000 de raioane (categorii de produse)

<> peste 3 milioane de produse

<> peste 48.000 de branduri

<> eMAG Marketplace vinde de 18 euro pe secundă, 1.090 euro pe minut, 65.417 euro pe oră și în jur de 1,57 milioane euro pe zi.

„Se estimează că în 2020 piața e-commerce din România va ajunge la o piață de 5 miliarde de euro, mai mult decât dublu față de valoarea înregistrată în 2017”, a concluzionat George Iordache, sales manager eMAG MarketPlace.

retailArena 2018, cea mai mare conferință de business dedicată industriei de retail, a avut două zile de prezentări, studii și dezbateri, 25 de speakeri, manageri ai celor mai importate companii din retail, FMCG, marketing și alte industrii conexe și workshopuri susținute de profesioniști în domeniu sunt principalele highlighturi ale ediției din acest an.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Evenimente » eMAG Marketplace va lansa în decembrie serviciile e-fulfillment by eMAG
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: