EuroCIS 2024 – târgului internațional de soluții pentru retail de la Düsseldorf, va avea loc între între 27 și 29 februarie

De la finalul pandemiei – care a accelerat semnificativ digitalizarea în sectorul retail – asistăm la schimbări majore în multe domenii precum omnichannel, check-out, plăți, logistică. Noi subiecte, ca de exemplu Inteligența Artificială, au adus utilizarea tehnologiei și mai mult în centrul atenției. „Punctele dureroase” pentru retail includ inflația și costurile ridicate ale energiei, lipsa forței de muncă specializate, dar și întețirea atacurilor cibernetice. Acestea și alte subiecte de actualitate vor fi abordate la cea mai mare ediție de până acum a Târgului internațional de soluții pentru retail EuroCIS 2024 Düsseldorf care va reuni, între 27 și 29 februarie, un număr de 448 de companii din peste 40 de țări. 

Lista expozanților: www.eurocis.com/2024

EuroCIS 2024

Programul de conferințe care însoțește evenimentul EuroCIS 2024, prezentat pe trei scene specializate – Tehnology, Connected Retail și Start-Ups, va oferi o varietate de perspective interesante de business cu studii de caz, tematici de actualitate și vorbitori de top.

Iată câteva dintre subiectele de mare actualitate ale sectorului pentru care expozanții EuroCIS 2024 vor prezenta soluții și produse special adaptate pentru retail:

Customer Centricity

Cuvintele-cheie sunt aici: asistentul de cumpărături digital/digital shopping assistant, ofertele online personalizate bazate pe profilul individual al clientului, oferirea de cupoane digitalizate personalizate, cardurile digitale de client ș.a.m.d. Principiul decisiv pentru mulți retaileri este ca serviciile digitale să fie ‘proiectate’ având mereu în minte cumpărătorul și particularitățile modului de viață modern.

AI & Machine Learning

Fructificarea avantajelor oferite de utilizarea inteligenței artificiale și a învățării automate va reprezenta, pentru mulți retaileri, una dintre principalele provocări tehnologice ale anilor următori. Inteligența Artificială joacă deja un rol important, în special în analiza datelor, susținând previziunile de vânzări, gestionarea gamei de produse și stabilirea prețurilor.

În viitor, retailerii vor miza și mai mult pe aplicații bazate pe AI, mergând probabil din ce în ce mai mult în direcția image recognition și senzorificări, iar Dynamic Pricing, care a fost standard în e-commerce de mult timp, va câștiga și mai mult în importanță.

Payment

Pandemia COVID a adus schimbări permanente în comportamentul de plată al consumatorilor, stimulând și consolidând preferința pentru metodele contactless. Tot mai multe plăți se efectuează folosind smartphone-ul, prin Apple Pay, Google Wallets & Co. În anii următori, așa-numitele touchpoints (zonele unde cumpărătorii plătesc în magazinele offline), se vor îndepărta și mai mult de aspectul clasicei case de marcat.

Soluțiile Scan & Go permit plata prin aplicația pentru smartphone, soluțiile de check-out mobil permit cumpărătorilor să plătească prin tabletă sau smartphone. Canalele de plată din lumea online și offline se vor întrepătrunde din ce în ce mai mult, până când  metodele de plată online vor putea fi utilizate și offline.

Connected Retail

Fuziunea dintre retailul online și cel offline, adesea denumită și omnichannel, este în plină expansiune. Serviciile de tip Click & Collect au devenit norma pentru mulți consumatori, iar alte servicii precum Click & Reserve câștigă teren. Mulți retaileri și-au conectat, de asemenea, sistemele de loialitate online și offline, oferindu-le astfel cumpărătorilor o viziune de 360° asupra achizițiilor efectuate. În viitor, va fi esențial pentru fiecare retailer să conecteze fără probleme canalele de vânzări digitale și OTC.

Seamless Store

De la lansarea AmazonGo, au fost dezvoltate diverse concepte de magazine automate, unde procesul de cumpărare offline este în mare parte digitalizat. În special retaileri din domeniul alimentar și al magazinelor de tip convenience vor investi, în următorii ani, tot mai mult în dezvoltarea acestor formate „fără numerar”.

Vor apărea diverse variațiuni, de la Scan & Go și Tap & Go la utilizarea senzorilor și recunoașterea imaginilor. Implementarea unei strategii de seamless store necesită adesea investiții substanțiale în infrastructura tehnologică. Aici, aplicațiile bazate pe cloud sunt deosebit de importante, deoarece permit o implementare flexibilă și rapid scalabilă a aplicațiilor inovatoare.

Smart Energy Management

Gestionarea inteligentă a energiei devine din ce în ce mai importantă pentru retaileri, mai ales în contextul creșterii considerabile a costurilor. Fie că este vorba de iluminat, refrigerare, ventilație, încălzire sau managementul clădirii – toate aceste funcționalități contribuie la consumul de energie, care trebuie redus prin orice mijloace la îndemână. Acest lucru necesită însă o strategie relativ complexă și instrumente corespunzătoare care să permită, printre altele, monitorizarea și realizarea unui profil al consumului de energie. Doar astfel se pot pune în practică măsuri adecvate și țintite pentru reducerea consumul de energie și a optimizarea costurilor operaționale.

Up to date thanks to the EuroCIS 2024 Specials

Cu vorbitori de top, studii de caz și best practices, programul de prelegeri, conferințe și workshopuri care însoțește EuroCIS 2024 – prezentat pe trei scene specializate: Tehnologie, Connected Retail și Start-Ups – va oferi o varietate de perspective interesante de business cu studii de caz, tematici de actualitate și best practices.

Cea de-a patra ediție a popularului Start-Up Hub va oferi, de asemenea, un spațiu propice networkingului. Cele mai impresionante noutăți și inovații  vor fi răsplătite cu prestigioase premii: premiile pentru tehnologia în retail din Europa (reta), acordate de renumitul Institut EHI, respectiv un premiu pentru contribuții științifice în domeniul retailului. În plus, Guided Innovation Tours vor introduce din nou vizitatorii în universul viitorului retailului de mâine.

Informații complete despre programul evenimentelor conexe EuroCIS 2024 găsiți aici: www.eurocis.com/de/Programm


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *