Mâine începe „Sărbătoarea Pâinii la cora”

„Sărbătoarea Pâinii la cora”, eveniment care se desfășoară în fiecare an în lunile mai-iunie, a impusionat vânzările la pâine și a reușit să convingă românii să cumpere specialități. Astfel, preferințele s-au mutat, de la franzelă, la tipuri de pâine mai elaborate precum baghetele, pâine cu semințe, pâine cu cartofi etc.

-DCF7747Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013 față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișbuite precum franzela sau pâinea rotundă, au avut o crestere de 3,2%. În ceea ce privește vânzarea totală la pâine, cora a înregistrat o creștere de 19% în 2013 fața de 2012.

Ne aflăm deja la a treia ediție a acestei minunate Sărbători care a ajutat clienții cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii de brutarii noștri. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului cora, Pâinea Vrac, Pâini speciale cu semințe, Pâini grecești – rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și Pâini italiene,” a declarat Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora Romania.

Pâinea vrac: este o pâine la metru, după principiul îți alegi cât poți duce; Este ideală pentru picnic și evenimente în aer liber, asezonându-se perfect cu garniturile dumneavoastră.

Pâinea Brutarului cora : are un gust desăvârșit al pâinii de odinioară fiind coaptă pe vatră și este apetisantă datorită metodelor de producție tradiționale.

Pâinile speciale cu semințe: sunt o simfonie de arome și gusturi, dată de selecția de cereale și semințe.

Pâinile grecești : sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice. Aceste rețete se găsesc în acest moment numai la cora.

Pâinile franțuzești: sunt coapte pe vatra, au o coaja crocanta specifică pâinii franțuzești, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic.

Pâinile italiene: sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire petru a obține savoarea caracteristică.

Sărbătoarea Pâinii la cora se desfășoară astfel:

14-20 mai în magazinele din București (Sun Plaza, Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca.

28 mai-03 iunie în magazinele din Constanța City Park, Constanța Brătianu, Drobeta Turnu Severin, Bacău și Ploiești.

retail-FMCG

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,030 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Mâine începe „Sărbătoarea Pâinii la cora”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: