PROFI a aniversat in luna octombrie 10 ani de prezenta pe piata noastra

In luna octombrie 2010 Profi a aniversat 10 ani de la deschiderea primului magazin din Romania, in Timisoara. Pentru a sarbatori cei 10 ani de activitate, Profi isi intampina clientii cu o campanie aniversara ampla si atractiva. Incepand cu luna octombrie, magazinele Profi prezinta o sortimentatie variata de peste 4500 articole, iar cumparatorii Profi vor beneficia de superoferte, promotii si multe alte surprize.

Profi este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România şi operează în prezent 76 de magazine alimentare în 54 de oraşe, cu planuri ambitioase de extindere in urmatorii ani. Magazinele Profi sunt in general amplasate in orase de peste 15.000 de locuitori si sunt caracterizate de un raport excelent calitate/pret. Compania Profi a avut o cifra de afaceri de 140 milioane de EURO in 2009, iar in prezent numara peste 1800 de angajati. De curand magazinele Profi au inceput un proces amplu de reorganizare orientat catre imbunatatirea calitatii si confortului cumparaturilor. S-au implementat concepte noi de prezentare a produselor, s-a diversificat oferta de alimente proaspete (legume si fructe) si s-au introdus departamente noi de grill si panificatie.

“Echipa de management isi continua planurile de dezvoltare rapida a firmei, mentinand obiectivul de dublare a numarului de magazine in urmatorii ani. Prin sortimentatia mai bogata si mai atractiva dorim sa atragem cat mai multi clienti in magazinele noastre, oferind, la preturi scazute, o calitate superioara a cumparaturilor aproape de casa“, a spus Pawel Musial, CEO al companiei Profi.

In martie 2010, reteaua de magazine Profi Rom Food a fost achizitionata integral de Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI) , intr-o tranzactie de 66 milioane de euro.

Enterprise Investors este unul dintre cei mai mari investitori de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est. Firma administrează un capital de 1,7 miliarde euro in 7 fonduri. Până în prezent, aceste fonduri au investit 1,4 miliarde euro în 121 de companii, din care au vândut 91 generand 1,4 miliarde euro. EI are o experienţă vastă în investiţiile din sectorul de retail. Intre 2004 si 2007, Enterprise Investors a detinut Artima, cel mai mare lant independent de supermarketuri din Romania din acea perioada, pe care l-a vandut in urma cu trei ani retailerului francez, Carrefour.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *