România, reprezentată doar de 8 producători la Târgul Săptămâna Verde de la Berlin

România va fi reprezentată de numai opt producători la ediţia din acest an a Expoziţiei internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde” (Grune Woche) de la Berlin, care însă vor participa pe cont propriu deoarece Ministerul Agriculturii nu sprijină financiar, în 2016, participarea la acest târg.

bio-productsÎn perioada 15 – 24 ianuarie 2016, va avea loc la Berlin (Germania) Expoziţia pentru industrie alimentară, agricultură şi horticultură, Săptămâna Verde, eveniment aflat la a 90 a ediţie. În anul 2015 târgul a fost vizitat de peste 418.000 de vizitatori.

Credit foto: Shutterstock

„Ministerul Agriculturii nu mai sponsorizează în acest an prezenţa producătorilor la acest târg până când nu se trage linia pe raportul Curţii de Conturi cu privire la evenimentul de anul trecut, prin care se solicită recuperarea banilor de la funcţionarii din minister. În acest an vor fi prezenţi la târg doar 8 producători care însă şi-au cumpărat singuri standul. Ministerul va avea închiriată o suprafaţă de 50 de metri pătraţi pentru organizarea unor conferinţe”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Smart TV-uri compatibile Netflix

Şeful MADR va participa vineri, 15 ianuarie, la deschiderea oficială a „Săptămânii Verzi” dar şi la Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură ce reuneşte anual miniştri ai Agriculturii din peste 80 de state.

Producătorii români din Caraş-Severin, Cluj, Argeş şi Maramureş vor expune produse din carne, vinuri, miere, conserve din fructe şi legume şi siropuri.

Anul acesta, prezenţa României în cadrul Grune Woche se concentrează pe oportunităţile oferite de noul PNDR, în acest sens fiind organizat un stand în cadrul căruia vor avea loc întâlniri cu oficiali dar şi cu publicul larg şi vor fi expuse materiale informative. Interesul pieţei germane pentru produsele româneşti s-a concretizat prin sprijinul Camerei de Comerţ Româno – Germane pentru ca producătorii români să fie prezenţi şi anul acesta cu produse româneşti consacrate.

Anul trecut, România a dispus de un spaţiu de 327 de metri pătraţi, finanţat de MADR, unde au fost prezenţi 34 de producători din toată ţara.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *