S-a deschis Cora Berceni

Azi s-a deschis al patrulea hypermarket Cora din Romania si al treilea din Bucuresti in noul Mall Sun Plaza de langa Piata Sudului.

M-am decis sa merg si eu in ziua deschiderii sa-l vizitez si sa vad cu ce noutati vine Cora, mai ales ca a trecut ceva timp de la ultima deschidere – Cora Lujerului.

Intrarea mi-am facut-o dupa ce am stat la coada imensa la semaforul special pentru complexul comercial si printre moloz, macarale, caramizi si alte materiale de constructie, am ajuns in parcarea subterana imensa, unde m-am invartit cam 20 de minute dupa un loc de parcare. Mi-am notat constiincios randul, culoarea si locul unde parcasem pentru ca in labirintul de acolo riscam sa caut masina la intoarcere. M-am invatat minte de la deschiderea altui Mall – AFI Center Cotroceni – cand nu mai stiam unde parcasem.

6

M-am asteptat ca si sus, in Mall, sa gasesc multa lume, din moment ce parcarea era full. Intr-adevar Mall-ul era plin, desi aproximativ jumatate din magazinele din galeriile comerciale nu erau deschise iar zona de fast-food & restaurante functiona tot pe jumatate. Punctele principale de atractie in Mall Sun Plaza sunt hypermarket-ul Cora si magazinul tip DIY Baumax, primul magazin deschis in Bucuresti ( in tara sunt deschise mai multe locatii ).

5

Acum o sa revin la Cora, motivul pentru care am ajuns in noul Complex comercial.

7

Hypermarketul se intinde pe o suprafata de vanzare de cca 13.000 mp, fiind cel mai mare din retea ( Cora Pantelimon era cel mai mare pana acum, cu o suprafata de vanzare de 12.000 mp ). Are 86 de case de marcat si sunt comercializate peste 80.000 de produse. Daca tot am vorbit de parcare, Cora Berceni are 2.000 de locuri de parcare. Este primul hypermarket care are si acces direct dintr-o statie de metrou – statia Piata Sudului. Nu e singura noutate. Noul hypermarket este gandit aproape in intregime intr-un mod diferit din punct de vedere planograma si asezare rafturi ( layout ). Nu seamana deloc cu cele deschise pana acum. Aleile sunt largi si spatioase iar fiecare raion are alta culoare, pentru o mai buna identificare a produselor. Noute absoluta ! Exsta un spatiu separat, la etaj, pentru articolele electronice, electrocasnice si mobilier. Puteti vedea aici :

3

Zona de piata ( legume & fructe ) este foarte bine delimitata iar in centrul zonei alimentare a fost amenajata o zona speciala cu salate proaspete, unde cumparatorii pot vedea cum se prepara acestea. Foarte interesant !

In orice caz, datorita acestei suprafete imense de vanzari, arhitectii hypermarketului au putut sa se joace altfel cu spatiile. Ai senzatia de aerisit, spatiu fiind suficient intre rafturi, desi in prima zi de existenta a magazinului, era o aglomeratie de nedescris.

Pe langa elementul de noutate si curiozitate, alt motiv pentru care un magazin este aglomerat la deschidere este cel ca se fac aceste promotii de deschidere, pentru atragerea clientilor, care mai de care mai atractive. Nici Cora nu a facut rabat de la acest lucru, panotajul magazinului anuntand la fiecare colt o reducere de 20 % la orice produs aflat in Catalog ( revista cu promotii ). Motiv destul de serios pentru unii sa se imbulzeasca. Am auzit ca si la Baumax se dadea ceva gratuit pentru fiecare cumparator. N-am mai intrat si in Baumax. Ei, bine, de-asta se calca lumea in picioare…

4

Formatul hypermarketului  Cora este unul de succes in Bucuresti si cred ca si noua locatie va fi deasemenea de succes, tinand cont de plasarea foarte fericita, intr-un nod de trafic aglomerat si langa o piata agroalimentara foarte cunoscuta.

1

8

2performant.com

6 comentarii la „S-a deschis Cora Berceni”

  1. ma bucur ca s-a deschis, dar ma cam deranjeaza ca s-a dat complet peste cap traficul din zona Pta Sudului (locuiesc chiar langa Mall)

    iar intrarea aia de pe Vacaresti a fost gandita cu cu…ru, scuzati expresia

    1. si imagineaza-ti ce nasol e pt cei care doar trec pe acolo spre/dinspre job… (nu ma refer neaparat la mine, am suficiente audiobooks in masina sa nu ma deranjeze ambuteiajele), fara nici o intentie de a face shopping 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *