Târg de produse tradiționale și ecologice la real,-

Între 11 şi 13 noiembrie, hipermarketul real,- Cotroceni găzduieşte în interiorul hipermarketului un târg de produse tradiţionale şi ecologice. Evenimentul îşi propune să vină în sprijinul producătorilor locali şi regionali, pentru a le face cunoscută oferta de produse consumatorilor din întreaga ţară.

Târguri similare au mai fost organizate în lunile precedente în magazinele real,- din Baia Mare, Timişoara şi Braşov şi s-au bucurat de un mare succes în rândul consumatorilor, dându-le producătorilor prilejul să îşi vândă toate produsele cu care s-au prezentat la târg. De asemenea, acţiunea se înscrie în iniţiativele real,- Hypermarket de a le oferi consumatorilor o ofertă cât mai bogată de produse româneşti, încurajând totodată producţia locală prin şansa unor viitoare colaborări pentru listarea produselor la raft, în cadrul programului „Produceţi româneşte, vindem româneşte”, lansat în acest an.

Primele roade ale acestui program se văd deja, întrucât 320 de producători locali din judeţele Timiş şi Bihor au participat în această perioadă la întâlniri şi târguri în care au avut ocazia să îşi prezinte oferta, iar ulterior mulţi dintre aceştia au fost listaţi în magazinele real,-. Programul ţinteşte extinderea la nivelul tuturor celor 18 judeţe în care real,- operează magazine.

„Dincolo de latura economică a programului, cea care vizează suportul nostru pentru micile afaceri locale din diverse zone ale ţării, programul nostru de parteneriate cu producătorii locali este şi un demers cultural necesar. Produsele alimentare tradiţionale şi reţetele lor, multe păstrate secrete de gospodine, de-a lungul secolelor, sunt parte integrantă din cultura şi istoria regiunilor, creează şi perpetuează amintiri în conştiinţa locală. În lipsa producătorilor care să ducă tradiţia mai departe, reţetele ar putea dispărea, odată cu puţinii oameni iniţiaţi în tainele gastronomiei tradiţionale româneşti. Entuziasmul cu care au fost primite târgurile organizate până acum ne arată interesul consumatorilor din marile oraşe pentru cultura gastronomică românească şi pentru produsele ecologice care încă se realizează în micile facilităţi de producţie de prin ţară. Oamenii vin la târgurile noastre în număr mare, fie din nostalgia propriei lor vieţi la ţară, fie din dorinţa de a mânca sănătos şi „verde”, fie pur şi simplu din curiozitate. Totodată, îi încurajăm pe toţi furnizorii noştri locali să se unească în asociaţii de producători, pentru a putea obţine capacităţi de producţie superioare şi a reuşi să satisfacă cererea existentă pe piaţă. Este o oportunitate deosebită, vitala pentru dezvoltarea afacerilor lor”, a spus Nicolae Danciu, Senior Manager la real,- Hypermarket Romania.

În următoarele trei weekend-uri, târgul de produse tradiţionale va fi organizat şi în celelalte magazine real,- din Bucureşti: real,- Berceni (18-20 noiembrie), real,- Pallady (25-27 noiembrie) şi real,- Vitan (9-11 decembrie).

Bucureştenii vor putea cumpăra produse cu specific maramureşean şi ardelenesc provenite de la cinci producători tradiţionali, care prezintă garanţiile unor produse ecologice, fără coloranţi, conservanţi sau aditivi alimentari artificiali, folosiţi îndeobşte în industria alimentară actuală. Printre produsele prezente la eveniment, se numără delicatese din carne (inclusiv cârnaţi în untură la borcan, jumări sau mezeluri tradiţionale), prăjituri de casă (cu brânză, măr, nuci, mac), dulceţuri de afine, coacăze, nuci verzi sau delicatese precum dulceţurile de piper alb, ceapă roşie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de afine, muguri de brad, mentă sălbatică, soc, mure, trandafiri etc., dar şi sosuri ardeleneşti dulci sau picante, zacuscă, pită tradiţională de făină de grâu sau de mălai şi cozonaci cu diferite umpluturi. O prezenţă specială vor fi prunele şi strugurii muraţi.

2Performant
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *