Trei noi proiecte pentru elevi si studenti in cadrul programului real,- Education

1.400 de elevi si studenti au beneficiat de stagii de practica in cadrul companiei real,- Romania, in ultimii doi ani

real,- a demarat programul Education la inceput ca un program care viza formarea de specialisti pentru a se alatura echipei. Ulterior, programul a evoluat, transformandu-se si intr-o modalitate de a completa sistemul educational din Romania.

In 2005, cand real,- a demarat campania de recrutare pentru deschiderea primului sau magazin din Romania, echipa s-a confruntat cu o mare provocare: dificultatea de a gasi candidati specializati in meseriile din zona de productie (brutari, cofetari, patiseri, macelari).

Ceea ce initial a parut o provocare la nivel local, s-a dovedit a fi o realitate nationala: numarul in scadere al scolilor de arte si meserii si al liceelor profesionale, numarul si mai mic al elevilor care opteaza pentru o meserie si o rata crescuta de abandon in institutiile de acest gen. La momentul respectiv, aceasta nevoie a fost acoperita prin aducerea in echipa a unor specialisti din alte tari, in paralel fiind lansat programul real,- Education.

„Principalul atu al programului real,- Education este faptul ca raspunde unei nevoi a comunitatii in care operam. Echipa noastra a ales sa ofere – la standardele unei multinationale – experienta practica pe care orice companie o solicita ca pe o conditie obligatorie la angajare. Apoi, succesul vine din entuziasmul si implicarea tuturor: echipa noastra, profesori, elevi si studenti”, spune Alina Nitu, Senior Advisor HR Development, coordonatorul proiectului in cadrul real,- Romania.

Pe parcursul timpului, stagiile de pregatire oferite s-au diversificat, incluzand practica atat in magazine cat si in departamente din cadrul sediului central (juridic, marketing, monitorizarea preturilor etc), in egala masura pentru elevi si studenti.

Incepand cu anul acesta programul a capatat o noua dimensiune, prin cele trei proiecte de colaborare cu institutii de invatamant superior pentru studentii de la profilurile economic si tehnic, pentru extinderea programului in majoritatea departamentelor din sediul central si in toate magazinele din tara. Alaturi de acestea, raman implicate in program trei licee care pregatesc elevi in specializari legate de activitatea comerciala (profil comercial, economic, administratie, alimentatie publica etc), deja parteneri cu traditie ai real,- Education.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Trei noi proiecte pentru elevi si studenti in cadrul programului real,- Education
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: