10.000 de români au semnat deja petiția online Salvează Berea

După numai două luni și jumătate de la lansarea petiției online Salvează Berea, 10.000 de români au semnat pentru a cere Guvernului stabilirea accizei la bere la nivelul minim european.

Macheta Salveaza Berea 2

Lansată de către Asociația Berarii României în luna decembrie a anului trecut, petiția online Salvează Berea și-a propus să îi aducă pe toți iubitorii berii din România în jurul unui demers care le va permite să se bucure și pe viitor de bere.

Salvează Berea a apărut ca o urmare firească a impactului negativ pe care creșterea cu 50% a accizei la bere plătite în lei, din 2008 până în prezent, a avut-o asupra pieței. Doar în ultimii doi ani, contracția pieței berii a fost una semnificativă și aproape constantă de la un an la altul: în 2013, piața berii a scăzut cu 10%, iar pe primul semestru 2014 contracția a atins 9%.

Demersul Asociației Berarii României are un obiectiv bine-definit, pe care 10.000 de români îl susțin: stabilirea accizei la bere la nivelul minim european, un element important pentru readucerea pieței berii pe un trend pozitiv.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care au înțeles că putem parcurge acest drum cu succes doar dacă suntem împreună, demonstrând Guvernului că românii iubesc berea. Anul 2014 a fost unul dificil pentru piața berii, așa că e cu o atât mai mare bucurie faptul că îi simțim pe români alături de noi. Un produs fabricat din ingrediente naturale, berea trebuie să continue să se identifice cu momentele plăcute pe care cu toții le petrecem împreună cu familia și prietenii. Petiția va continua să fie activă, prin cele 10.000 de semnături am construit de-abia temelia, așa că îi invit pe toți cei care iubesc berea să își arate susținerea, intrând pe salveazaberea.ro și aderând la demersul nostru”, a declarat Constantin Bratu, Director General Asociația Berarii României.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lanțul de producție, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investiții ce au atins până acum 1,25 miliarde Euro, sectorul berii asigură direct și indirect un număr de 69.700 de locuri de muncă, 97% din berea consumată de români fiind produsă în țară.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

4 comentarii la „10.000 de români au semnat deja petiția online Salvează Berea”

  1. penibila actiunea!
    o petitie intitulata „salvati laptele” sau „salvati apele, padurile” sau „salvati copiii strazii” de ce nu se inghesuie bautorii sa semneze?!

    1. Nu se înghesuie să semneze pentru că mesajul nu a ajuns la ei, pentru că nu l-au înţeles, pentru că sunt indiferenţi cu portofelul lor sau nu sunt băutori de bere.

  2. Campania Salveaza Berea, desfasurata in special in social media, a reusit sa stranga dupa doua luni si jumatate doar 10.000 de semnaturi. Spun „doar” pentru ca, la nivelul unei tari mari consumatoare de bere, un numar de 10.000 semnaturi – cu un aparat de marketing si publicitar consistent-reprezinta o suma nesemnificativa. Asemenea actiuni nu pot avea succes decat in colaborare cu societatea civica, doar printr-o abordare de responsabilitate sociala. La momentul demararii acestei campanii, ACPA Romania, asociatia consumatorilor de produse alimentare, a propus un demers de parteneriat pentru a oferi acestei actiuni sansa de a fi privita din unghiul consumatorului de bere romaneasca. „Bietul” nostru mail nu a primit nici pana acum raspuns, semn ca producatorii, individualisti in conceptie si restrictivi in capacitatea de a intelege piata de bere, nu au dorit decat sa-si promoveze strict interesele de productie.
    „Salveaza berea” este doar o sintagma de marketing, iar esecul acestei actiuni nu poate fi mascat de comunicate „victorioase”. Fara sprijinul consumatorilor de bere, produsul ramane doar un amestec de drojdie, malț, hamei și apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *