Next_Capitall

În 2017 vânzările AGRICOLA la carnea de pasăre au crescut cu 6%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 10%

Vânzările de carne de pasăre ale companiei AGRICOLA Bacău au totalizat în volum, în 2017, 42.110 tone, cu 2% mai mult față de anul precedent (41.265 tone) și cu 6,2% în valoare, în condițiile unei ușoare creșteri a prețului mediu.

AGRICOLACifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional SA Bacău în 2017 este de aproximativ 401,324 mil. lei, față de 387,002 milioane lei în 2016.

„Performanţa economică a companiei a fost în anul 2017 rezultatul unei execuții bune în operațional, cu creșteri în vânzarea produselor diferențiatoare (Puiul Fericit) și a produselor cu valoare adăugată mai mare, iar menținerea prețurilor principalelor resurse la niveluri rezonabile a ajutat la rândul său. Toate acestea au condus la o ușoară apreciere a prețului mediu la produsele noastre. Vânzările AGRICOLA de carne de pui au crescut așadar și ca volume, dar în special prin creșterea ponderii produselor cu valoare adăugată mare susținute de un brand puternic și campanii de promovare inspirate”, a declarat Grigore Horoi, președintele AGRICOLA.

Grupul de firme AGRICOLA a înregistrat în 2017 o cifră totală de afaceri de 683,183 mil. lei, cu 5,31% mai mare decât cea înregistrată anul precedent, 648,746 mil. lei (în condițiile în care în cursul anului 2016 AGRICOLA a făcut exit din business-urile GA-Nutriție Animală SA și Suinprod SA).

Toate celelalte companii ale grupului, respectiv toate categoriile de produse AGRICOLA au înregistrat creșteri în 2017.

Astfel, la categoria mezeluri (salamurile crud-uscate şi preparatele fiert-afumate obţinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 124,843 mil. lei, cu 2,55% mai mare decât în 2016 (cresterea reală ar fi de 10,51%, dacă se iau în calcul, începând cu iunie 2016, efectele aplicării Legii 321, prin care off-urile de vânzări se exclud din cifra de afaceri începând cu acea dată).

Afirmația este susținută prin rezultatele – pentru al noulea an consecutiv – obținute de salamurile crud-uscate AGRICOLA, care au înregistrat anul trecut o creștere valorică a vânzărilor de 9,13%, respectiv o creștere de 6% în volume. De asemenea, anul trecut au crescut vânzările valorice ale preparatelor fiert-afumate cu 20,5%, respectiv 15% în volum.

„Ne consolidăm poziția de lideri de piață în România la grupa salamurilor crud-uscate. Brandul AGRICOLA este lider pe segmentul de crude uscate și lider detașat pentru cel mai cunoscut produs premium din Romania: Salamul de Sibiu, în total segment Salam de Sibiu comercializat pe piața internă.”, a declarat Grigore Horoi.

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializează  semipreparate şi produse tip ready-meal, a înregistrat în 2017 faţă de anul precedent vânzări mai mari cu cu aproape 21%, în condițiile unei creșteri a volumelor comercializate de 15%.

„Creștem sistematic această categorie, motiv pentru care anul acesta vom face o investiție ce depășește 4 milioane euro într-o nouă linie de producție”, a precizat președintele AGRICOLA.

La ouă consum, produse la Avicola Lumina Constanţa, s-a înregistrat o creștere cu 21% a cifrei de afaceri în 2017. (69,405 mil. ouă vândute).

Am lansat în toamna anului 2017 singurele două sortimente de ouă îmbogățite pe cale naturală cu luteină, respectiv OMEGA 3 și antioxidanți din România, sortimente numite sugestiv Ouă Ochioase și Ouă Inimoase. Cele două produse au succes și noi credem că au deschis deja o nouă nișă în piața ouălor, a încheiat președintele Grigore Horoi.   

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » În 2017 vânzările AGRICOLA la carnea de pasăre au crescut cu 6%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 10%
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: