4 sortimente speciale de bere în portofoliul companiei URBB

Unul dintre cei mai mari producători şi importatori de bere de pe plan local, compania URBB anunţă lansarea pe piaţa din România a 4 sortimente speciale bere, apreciate la nivel internaţional datorită reţetei originale, gustului unic si calităţii de top.

Grimbergen Blonde (sticlă 0.33l), Grimbergen Double (sticlă 0.33l), Kronenbourg 1664 (Sticlă 0,33l) şi Carlsberg Elephant (sticlă 0,33L) sunt cele mai recente mărci de bere incluse în portofoliul companiei, beri ce vor fi disponibile începând cu această lună în locaţiile ce comercializează produsele companiei, cât şi în reţelele de distribuţie partenere.

Din categoria berilor belgiene autentice de mănăstire, URBB aduce acum pe piaţa locală una dintre cele mai cunoscute si apreciate marci din lume: Grimbergen, în varietatile blondă şi brună: Grimbergen Blonde (Alc. 6.7%) şi Grimbergen Double (Brună) – Alc. 6.5%.

Originară de la 1128, numele acesteia este puternic legat de înfiinţarea, de către Sfântul Norbert, a Abaţiei din Grimbergen, lângă Bruxelles. Zona, cunoscută pentru hameiul de calitate produs (hameiul Gatinais), a ajuns celebră pentru reţeta unică de bere produsă de către călugări. Pasărea Phoenix, simbolul Grimbergen, subliniază lupta pentru păstrarea valorilor autentice ale mănăstirii în ciuda multor incendii devastatoare prin care a trecut.

Şi în zilele noastre, călugarii mănăstirii se implică în producerea berii, supraveghind cu stricteţe respectarea reţetei şi verificând ca fiecare sticlă de bere să merite numele Grimbergen. Acesta este motivul pentru care reţeta berii din Grimbergen a trecut de asemenea testul timpului, rămânând o băutură cu un caracter de neegalat. Autentică, unică, cu un buchet bogat, berea păsării Phoenix dă naştere unor arome neaşteptate ce se dezvaluie in fiecare pahar.

În timp ce varietatea blondă are un gust uşor fructat şi perfect echilibrat, Grimbergen brună este o bere dublu fermentată cu un gust plăcut aromat şi o notă finală de scorţisoara şi brandy datorata caramelului şi amestecului special al mai multor tipuri de malţ.

Kronenbourg 1664 este dovada clară a faptului că francezii pot aduce stilul şi rafinamentul în bere printr-o reţetă cu adevarat specială. Singura bere care a câştigat de două ori consecutiv medalia de aur la Premiile Internaţionale ale Industriei Berii, Kronenbourg 1664 are o culoare auriu închis şi o aroma unică asigurată de perioadă lungă de maturare în butoaie.

La producerea berii franceze numărul 1 în lume se utilizează culturi speciale de drojdie, malţ atent selecţionat precum şi celebrul hamei Strisselspalt, un tip de hamei crescut exclusiv în Franţa. Denumit şi „caviarul hameiului”, Strisselspalt a fost ingredientul cheie al berii Kronenbourg 1664 încă de la crearea sa, conferind berii un caracter răcoritor şi un gust intens şi rafinat.

Concepută ca o editie limitata, faimoasa bere Carlsberg Elephant a cunoscut popularitatea de brand internaţional dupa cel de-al doilea razboi mondial, in anul 1959.

Imaginea elefantului de pe eticheta este inspirată din cele doua statui pereche aflate la poarta fabricii de bere Carlsberg din Copenhaga şi redă perfect caracterul special al acestei beri puternice ca aroma şi continut de alcool. Ca o curiozitate, e interesant de mentionat faptul ca in tarile africane cei doi elefanţi de pe etichetă au fost suplimentaţi cu încă unul pentru a onora tradiţia locală conform căreia trei elefanţi simbolizeaza fertilitate şi fericire.

De o culoare aurie asemănătoare chihlimbarului şi cu o spumă foarte fină, Carlsberg Elephant este o bere apreciată în intreaga lume şi rasplatită cu 3 stele de Institutul de Gust&Calitate (iTQi) Bruxelles în cadrul Superior Taste Awards 2006.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,091 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » 4 sortimente speciale de bere în portofoliul companiei URBB

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: