Next_Capitall

AB InBev vrea să achiziționeze SABMiller pentru 245 de miliarde de dolari

Acţiunile celor mai mari producători de bere din lume, Anheuser-Busch InBev şi SABMiller Plc, au urcat semnificativ azi, 16 septembrie 2015, la bursă, după ce AB InBev şi-a anunţat intenţia de a face o ofertă pentru achiziţionarea SAB, preţul potenţialei tranzacţii fiind evaluat de analişti la 245 miliarde de dolari.

SABMiller

SABMiller

Acţiunile companiei britanice SAB au urcat cu 22% la Bursa de la Londra în timp ce titlurile grupului belgian AB InBev înregistrau un avans de 11% la Bursa de la Bruxelles, înainte de a fi suspendate de la tranzacţionare.

Valoarea combinată a celor două companii este de cel puţin 350 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor de la închiderea şedinţelor bursiere de ieri. Compania care ar rezulta în urma tranzacţiei ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumată pe plan mondial.

AB InBev a anunţat miercuri că a abordat Board-ul SABMiller pentru ‘combinarea celor două firme’. Totuşi, AB InBev a avertizat că nu există certitudini că oferta va duce la încheierea unui acord.

Ţinând cont de mărime celor două companii, pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare AB InBev şi SAB vor trebui să-şi vândă unele operaţiuni. În schimb, entitatea combinată va putea să se extindă mai agresiv pe pieţele în creştere rapidă.

InBev, care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona,, domină piaţa din America Latină în timp ce SABMiller are o prezenţă importantă în Africa şi Asia.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,075 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » AB InBev vrea să achiziționeze SABMiller pentru 245 de miliarde de dolari
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: