Acryleast, soluția naturală de la Kerry pentru reducerea conținutului de acrilamidă din produsele alimentare

Kerry, liderul mondial în producția de ingrediente pentru industria alimentară și de băuturi, a lansat Acryleast – singura soluție nemodificată genetic existentă pe piață, cu ajutorul căreia conținutul de acrilamidă dintr-o gamă largă de produse alimentare poate fi redus cu până la 90%. Acryleast este o tulpină de drojdie care secretă o cantitate însemnată de asparaginază, enzima care descompune aminoacidul precursor al acrilamidei.

Acryleast

Ce este ACRILAMIDA?

Acrilamida este o substanță potential cancerigenă care se formează în mod natural când alimentele bogate în carbohidrați sunt pregătite/tratate la temperaturi înalte (peste 120 gr. C). Acrilamida se formează din zaharuri și asparagină, un aminoacid prezent în multe alimente.

Procesul de formare se numește “reacție Maillard” și are ca rezultat închiderea la culoare a produselor și modificarea gustului acestora. Cu cât este mai închisă culoarea alimentelor după tratarea termică, cu atât conținutul de acrilamidă este mai ridicat.

De ce acrilamida este un subiect fiebinte pentru industria alimentară?

Testele de laborator au arătat că prezența acrilamidei în alimentația animalelor cauzează cancer; iar în ceea ce privește studiile referitoare la alimentația umană acestea sunt deocamdată neconcludente, dar consensul cercetătorilor este că acrilamida are potențial să genereze cancer.

Organismele internaționale de reglementare (USFDA, WHO, EFSA) au început să ia in considerare masuri care să limiteaze conținutul de acrilamidă și să adauge avertizmente vizuale pe ambalajele următoarelor categorii de produse:

– Produse de panificație și patiserie
– Crackers, sticks, crutoane și produse similare, biscuiți, napolitane, turtă dulce, pâine proaspătă și toast
– Mâncare și cereale pentru copii
– Cartofi prăjiți și derivate
– Chipsuri și snacksuri
– Cafea și înlocuitori
– Cereale pentru mic dejun

Companiile producatatoare din industria alimentară se confruntă cu o dublă provocare: reducerea conținutului de acrilamidă și păstrarea calității produselor din punct de vedere al gustului și texturii.

Soluția Kerry – ACRYLEAST

Kerry are o soluție la această dublă provocare, pe care o consideră abordarea corectă și care respectă spiritul noii legislații, nu doar cerințele minime. Este vorba de Acryleast, o soluție naturală, singura nemodificată genetic existentă pe piață, cu ajutorul căreia conținutul de acrilamidă din anumite produse poate fi redus cu până la 90%.

Acryleast este o soluție eficientă și versatilă, ușor de folosit și nu necesită modificări ale proceselor de fabricație, este foarte eficientă în doze mici și nu are niciun impact asupra gustului sau texturii produselor. Acryleast este acea drojdie de patiserie, adaptată în mod natural pentru a acorda prioritate asparaginei peste toți ceilalți aminoacizi.

Scopul adăugării Acryleast-ului este să reducă acrilamida și nu pentru a furniza o funcție asemănătoare drojdiei. Ca atare, nu necesită menționarea acesteia pe etichetă, însă recomandat este să se consulte cele mai noi reglementări în vigoare la nivelul fiecărei țări, ținând seama de procesul de fabricație al produsului respectiv.

Dozajul de Acryleast recomandat pentru aplicațiile de panificație este de 1 – 3g/ kg de făină. Depozitarea este foarte convenabilă (mediu uscat, la temperatura camerei) produsul fiind in stare uscată. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data fabricației și de 6 luni după ce ambalajul a fost deschis.

Kerry

Din 1972, Kerry a ajutat la formarea și dezvoltarea industriei alimentare globale cu inovații pentru a ajută consumatorii să trăiască mai bine, să se simtă mai bine și să mănânce mai bine.

De la o companie mică de produse lactate din sud-vestul Irlandei până la o multinațională globală în mai puțin de 40 de ani, Kerry este astăzi lider mondial în industria alimentară, băuturilor și farma, cu 23.000 de angajați și peste 100 de centre de inovare și producție pe 6 continente.

Mai multe informatii pe www.kerry.com.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *