Mascuta_Vesela_Nou

Agrana construieste un nou siloz la fabrica de zahar din Tulln

Pe 12 noiembrie 2010 a avut loc ceremonia de inaugurare a constructiei noului siloz de 70. 000 de tone la fabrica de zahar din Tulln-Austria, apartinand Companiei Agrana, cu un volum de investitii de 11 miloane de €.

Pe 12 noiembrie, AGRANA & ARGE STRABAG Steiner a inceput constructia noului siloz cu o capacitate de 70. 000 de tone de zahar cristalizat, la fabrica din Tulln. Noul siloz, care va intra in functiune din octombrie 2011, va fi unul din cele mai moderne din Europa, din punct de vedere al constructiei si rezistentei.

Cu 49 m in diametru si 52 m inaltime, silozul este construit din beton armat, turnat folosind un cofraj de alunecare si alcatuit din plafoane din lemn laminat care ocupa intreg diametru. Acesta este al doilea ca marime din Europa. Va fi actionat automat, cu ajutorul unui brat de transport de 200 de m lungime, care respecta cele mai recente reguli de igiena si siguranta.

“Cu acest siloz nu va mai fi nevoie sa transportam 70. 000 de tone de zahar cristalizat la depozitul din Enns – Austria de nord si Petöhaza – Ungaria, ceea ce ne va permite sa reducem semnificat cantitatea de CO2 emisa anual. In plus, caldura reziduala nefolosita din procesul de productie al zaharului, va incalzi si intretine silozul. Asta inseamna o economie de 330,000 kWh energie primara sub forma de gaze naturale si emisii de CO2 asociate”, sustine Johann Marihart, director executiv AGRANA Beteiligungs-AG, comentand pe marginea aspectelor legate de protectia climei in raport cu noua facilitate.

Despre AGRANA

AGRANA este una din cele mai importante companii de productie a zaharului din Europa centrala si de est. Este si un furnizor important de produse pe baza de amidon in Europa, precum si cel mai mare producator de bioetanol din Austria si Ungaria. Pe segmentul de fructe, AGRANA este un producator de top la nivel mondial al preparatelor din fructe in industria produselor lactate si unul din cei mai importanti producatori de sucuri concentrate de fructe din Europa. In anii 2009/2010, AGRANA a inregistrat venituri de aproximativ 2 miliarde de €. AGRANA are aproximativ 8.000 de anajati in 52 de locatii din 25 de tari din intreaga lume.

Compania Agrana este prezenta si in Romania, avand fabrici la Tandarei, Vaslui, Roman si Buzau. Principalele branduri de pe piata noastra sunt: zaharul Margaritar, Coronita, Wiener Zucker si indulcitorul Clio.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Agrana construieste un nou siloz la fabrica de zahar din Tulln

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: