Agricola a exportat, în primele 10 luni ale acestui an, carne de pasăre în valoare de 10 milioane euro

Agricola Bacău, principalul exportator de carne de pasăre din România, a încasat în primele 10 luni ale anului circa 10 milioane de euro din exporturile de carne de pasăre. Compania a exportat, în această perioadă, aproximativ 20% din producţia sa, în contextul în care în 2010 exporturile nu au depăşit 12% din producţia realizată, iar în 2011 procentul cantitativ a fost de 22%.

Producția de carne de pasăre în 2012 este cu 5 procente mai mare și, prin urmare, și valoarea absolută a cantităților exportate, în acest an, este mai mare decât în primele 10 luni ale anului trecut. Valoric, Agricola a încasat cu 3% mai multă valută decât în 2011 din carnea de pasăre.

Pieptul de pui şi puiul grill Agricola au, fiecare, o pondere de 40% din totalul exporturilor companiei în 2012, care au ca destinații – în ordinea valorică descrescătoare – următoarele țări: Germania, Ungaria, Italia, Franța, Grecia, Bulgaria, Olanda.

“Agricola a avut dintotdeauna vocație de exportator, iar menținerea acestui canal de vânzare la o cincime din producția noastră asigură un aport de valută necesar, substanțial, dar și un echilibru corelat cu obiectivele noastre de creștere pe care le-am transformat în realitate în ultimii ani. Menționam, încă de anul trecut, că ne interesează piaţa Marii Britanii, unde deja colegii de la Europrod livrează de aproape doi ani produse de tip ready-meal. Colegii de la Salbac sunt activi pe piețele externe începând cu anul 2011”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Agricola a exportat, în primele 10 luni ale acestui an, carne de pasăre în valoare de 10 milioane euro
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: