Next_Capitall

Agricola Bacău inaugurează o nouă unitate de producție pentru salamurile crud-uscate

Compania Agricola a inaugurat ieri, 22 septembrie, o nouă capacitate de producție pentru salamurile crud-uscate, rezultat al unei investiții de cinci milioane de euro. Acest proiect a demarat la 1 august 2015 și constă în construirea unei noi clădiri, legată de fabrica deja existentă, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 5.000 mp.

AgricolaAsistăm astăzi la punerea în funcțiune a noii fabrici de salamuri crud-uscate, cu toate că, inițial, acest eveniment era planificat pentru anul 2017. Însă, încă de la finalul anului 2014 primim din piață semnale pentru necesitatea suplimentării capacității de producție, devansarea investiției venind ca un răspuns la acestea”, a declarat Grigore Horoi, președinte AGRICOLA Bacău.

Piața crud-uscatelor, în continuă creștere

La finalul anului 2015, vânzările de salamuri crud-uscate AGRICOLA au ajuns la 2.363 de tone, dintre care 1.126 de tone de Salam de Sibiu. Pentru 2016, estimările arată o creștere de până la 2.750 de tone de crud-uscate și 1.350 de tone de Salam de Sibiu. În ultimii șapte ani, compania a înregistrat, așadar, o creștere în volum de până la 300%.

Piața salamurilor crud-uscate este în creștere, Salbac fiind lider în categorie, cu o cotă de piață valorică de 20%, care estimăm că va ajunge, după această investiție, la 25%, până la finalul anului 2018. Consumatorii români apreciază tot mai mult produsele de calitate, la prețuri corecte pentru calitatea primită”, a completat Angelica Șmil, Director General SALBAC, companie din cadrul grupului AGRICOLA.

Noua capacitate permite o creștere de 10% pe an, în următorii trei ani, fabrica deja existentă, modernizată la standarde europene în anul 2007, preluând integral producerea Salamului de Sibiu, iar cea nou inaugurată preluând producția sortimentelor de crud-uscate nemucegăite, precum Salam Mozaic, Salam Bănățean, Salam Uscat, sau Salam Levant – sortiment care urmează să fie lansat.

2016 – anul Salamului de Sibiu

Segmentul Salam de Sibiu în piața internă atinge 1.500 de tone, anul 2016 venind cu o creștere de aproximativ 20%. Odată cu această nouă unitate de producție, focusul va trece și pe dezvoltarea relațiilor de export, în primă fază către comunitățile de români din țările Uniunii Europene.

Lider incontestabil de mai bine de șapte ani pe acest segment de piață, Salamul de Sibiu AGRICOLA a primit, anul acesta o serie de recunoașteri care atestă calitatea sa de excepție – înscrierea în Registrul Denumirilor cu Indicație Geografică Protejată al Uniunii Europene, ca urmare a demersului întreprins de Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, AGRICOLA fiind unul dintre membrii fondator, dobândirea a două stele de aur în cadrul Galei Superior Taste Award, organizată de International Taste& Quality Institute, dobândirea distincției Silver Award, din partea Institutului Internațional pentru Selecții de Calitate „Monde Selection”, și dobândirea calității de furnizor al Casei Regale a României, alături de Puiul Fericit Agricola Bacău.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Agricola Bacău inaugurează o nouă unitate de producție pentru salamurile crud-uscate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: