Next_Capitall

Agricola a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 12% în T1

Dacă în prima jumătate a anului 2015 Grupul de firme AGRICOLA înregistra o creștere a cifrei de afaceri de 3,5% față de perioada similară din 2014, după primele 6 luni ale acestui an, creșterea cifrei de afaceri cumulate este de 12,7%, față de anul 2015, ajungând la 345,463 milioane lei.

Accelerarea ritmului de creștere se datorează creșterilor generate de vânzările companiilor din grup care realizează și comercializează produse sub brandul AGRICOLA, excepție fiind Avicola Lumina Constanța (unde se produc ouă consum), care înregistrează în primul semestru o diminuare a cifrei de afaceri cu 11% (cauzată în principal de scăderea prețului mediu de vânzare din piață) și Agricola Magazine SRL (rețeaua de magazine AGRICOLA), cu – 11%.

Astfel, Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a Grupului Agricola, în care sunt integrate lanțul de producție al cărnii de pasăre şi operatorul logistic, a înregistrat în primele 6 luni o cifră de afaceri mai mare cu 17,6% față de cea realizată anul trecut, ajungând în prezent la circa 201,833 mil. lei.

Grigore Horoi 2„Cifra de afaceri a crescut datorită vânzărilor de carne de pui în creștere cu aproape 15% în volum (21.248 tone), comparativ cu perioada similară din 2015, în contextul menținerii unui preţ mediu al pieţei la carnea de pasăre mai mic decât cel de anul trecut, atât în piața internă, cât și pe piața europeană, influențat de politicile regionale europene. AGRICOLA și-a asumat în continuare un program de creștere, care vizează depășirea a 40.000 tone carne de pui comercializate și creșterea cantităților de produse diferențiatoare vândute (Puiul Fericit și Puiul Fermierului, în special). Începând cu septembrie 2016, vom crește din nou producția de Pui Fericit”, a arătat Grigore Horoi, președintele AGRICOLA Bacău.

Cifra de afaceri a companiei SALBAC a crescut în primele 6 luni cu 26%, ajungând la 59,703 mil. lei (față de 47,439 mil lei în 2015), în condițiile în care vânzările la categoria salamuri crud-uscate realizate au înregistrat cea mai mare creștere: 31% creștere în valoare, respectiv 29% în volum. În același timp, grupa salamurilor fiert-afumate înregistrează o creștere a volumelor de 22%, respectiv o creștere valorică de aproape 18%. „Menținem tendinţa de creștere la grupa salamurilor crud-uscate, unde suntem lideri de piață. Salamul de Sibiu AGRICOLA este în continuare lider detașat în segment (o cotă de piață medie de 50%). În luna septembrie finalizăm o investiție de aproape 5 milioane euro în dezvoltarea capacității busuness-ului de salamuri crud-uscate cu 80 tone lunar. Capacitarea celor 1000 de tone/ an este un obiectiv pe care conducerea companiei SALBAC își propune să-l atingă până în 2018. Astfel, dacă în anul 2015 Salbac a vândut, în medie, 190 de tone de salamuri crud-uscate/ lună, estimările pentru 2016 indică o medie de 210 tone lunar, iar obiectivele stabilite sunt 240 tone/ lună în 2017, respectiv 270 tone/ lună în 2018. Actuala fabrică de salamuri crude SALBAC va rămâne exclusiv pentru producerea Salamului de Sibiu AGRICOLA, noua capacitate care va fi pusă în funcțiune în luna septembrie, urmând să preia producția celorlalte sortimente de salamuri crud-uscate, precizează Grigore Horoi.

Categoria semipreparate şi produse de tip ready-meal, obţinute la fabrica Europrod, a înregistrat în primele 6 luni o creştere a cifrei de afaceri de 29% (18,222 mil. Lei, față de 14,044 mil lei în S1 2015). Vânzările acestor produse au înregistrat 17% creștere în volume, în special din exporturi în țările UE.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Agricola a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 12% în T1
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: