AGRICOLA crește capacitatea de producție la salamurile crud-uscate cu 25%

Compania SALBAC, parte a Grupului de Firme AGRICOLA, a finalizat în această săptămână o investiție de 1,7 milioane euro destinată creșterii capacității de producție a salamurilor crud-uscate cu 25%.

Fabrica Salbac -1„Acționăm în trendul impus de piață și de obiceiurile de consum și ne focusăm activitatea pe producerea și vânzarea salamurilor crud-uscate AGRICOLA, unde ocupăm poziția de lider național din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cotă de 17%. Ne dorim să consolidăm această poziție de lider, acesta fiind și argumentul principal care motivează investiția făcută”, a declarat Grigore Horoi, președintele Grupului AGRICOLA.

În prima jumătate a acestui an vânzările de salamuri crud-uscate AGRICOLA continuă ascensiunea semnificativă pe care o înregistrează constant în ultimii cinci ani. Comparativ cu 2009, până în 2013 volumele de salamuri crud-uscate AGRICOLA crescuseră cu 88%, iar cifra de afaceri la această grupă de produse era cu 142% mai mare în aceeași perioadă.

„Dacă în anul 2008 – anul modernizării fabricii de crud-uscate SALBAC – au fost livrate în piață 257 de tone de Salam de Sibiu AGRICOLA, în 2013 s-au livrat 731 de tone, iar pentru acest an estimăm că vor ajunge la consumatorii noștri 850 de tone din acest prețios sortiment. Vorbim așadar de o creștere a volumelor la acest produs prețios de peste 200% în ultimii cinci ani. Creșterea vânzărilor de Salam de Sibiu AGRICOLA este, practic, motorul dezvoltării acestui business. În totalul vânzărilor de salamuri crud-uscate, Salamul de Sibiu are o pondere de 45%, iar în unele luni depășește 50%”, a precizat Angelica Șmil Bobouțanu, Directorul General SALBAC.

Noua linie tehnologică de fabricare a salamurilor crud-uscate a fost amplasată în fabrica de preparate din carne a companiei, are în componență noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit și dispune și de o secție de feliere-vacuumare realizată în conformitate cu cele mai noi și mai riguroase standarde de calitate europene.

„Aici vom produce salamuri crud-uscate nemucegăite, în special Salamul Sinaia. Prima tonă din acest sortiment apreciat de consumatorii noștri a fost livrată deja din data de 11 august. Pe de altă parte, fabrica unde obținem Salamul de Sibiu este deja capacitată la maxim. Mizăm pe o creștere de cel puțin 10% a cifrei de afaceri în acest an, o cifră ambițioasă pentru o piață din ce în ce mai concurențială. Avem deja solicitări care ne angajează întreaga capacitate și avem încredere că vom dezvolta acest business urmărind cu rigurozitate cele două principii de bază care ne caracterizează: respectul față de consumatori și zero compromisuri în privința calității produselor noastre”, a arătat Angelica Șmil Bobouțanu, Directorul General SALBAC.

SALBAC a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 88 milioane lei, în creștere cu 7% față de anul precedent.

Salamul de Sibiu AGRICOLA este lider detașat în segment pe piața din România în ultimii 6 ani, ultima măsurătoare NIELSEN indicând o cotă de 51%

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » AGRICOLA crește capacitatea de producție la salamurile crud-uscate cu 25%

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: