Agricover Holding raportează pentru anul 2017 venituri de 1,43 miliarde lei și un profit net de 29,6 milione lei

Agricover Holding, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, raportează venituri de 1,43 miliarde lei obținute din comercializarea de produse și servicii specializate, inclusiv din activitatea de finanțare a fermierilor, derulate prin subsidiarele Agricover SA și Agricover Credit IFN.

AgricoverAgricover SA este o entitate juridică nou creată în noiembrie 2017, în urma fuziunii prin absorbție a Agricover SRL și Cerealcom SA în fosta entitate Agricover SA.

Credit foto: Shutterstock

Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business (distribuție inputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase), Agri-Finance (servicii de finanțare a fermierilor) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).

Informații financiare la 31 decembrie 2017:

  • Cifra de afaceri: 1,43 miliarde Lei
  • EBITDA: 57,1 milioane Lei
  • Profit net: 29,6 milioane Lei
  • Valoarea investițiilor: 23,7 milioane Lei
  • Număr fermieri parteneri: 4.750

La sfârșitul anului 2017, BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA cu o investiție de 32 milioane lei în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13%. Majorarea de capital a fost direcționată către companiile Agricover Credit IFN și Agricover SA cu scopul de a susține performanțele celor trei piloni principali de business prin: creșterea finanțărilor acordate fermierilor, extinderea activității de agribusiness (distribuție inputuri și valorificare cereale) și dezvoltarea investiţiilor din domeniul procesării cărnii de porc.

Agri-Business 2017 – eficiență operațională și soluții specializate pentru creșterea performanțelor fermierilor

În anul 2017, strategia Agricover Holding a vizat consolidarea poziției de lider în distribuția de inputuri pentru agricultură, compania adoptând o serie de măsuri care au urmărit creșterea calității serviciilor oferite dar și dezvoltarea de soluții specializate pentru creșterea performanțelor fermierilor parteneri. În acest sens, compania a extins acoperirea logistică prin deschiderea a 10 depozite regionale și două depozite centrale care funcționează pe sistemul „hub”-urilor logistice. Măsura a avut în vedere îmbunătățirea timpului de răspuns la solicitările fermierilor și livrarea promptă a produselor necesare producției agricole.

De peste 18 ani Agricover este motorul inovației în agribusiness-ul românesc, dezvoltând an de an soluții specializate care răspund în mod concret nevoilor reale ale fermerilor. Una dintre soluțiile inovatoare foarte bine primite de către fermierii parteneri în 2017 a fost vânzarea de motorină cu plata la recoltă. Această facilitate unică oferită fermierilor a reprezentat un punct puternic de diferențiere care a generat o creștere cu 55% a volumului de motorină tranzacționat, ajungând la 55.000 metri cubi livrați.

În ceea ce privește activitatea de comercializare și depozitare a cerealelor și oleaginoaselor, Agricover a continuat strategia de eficientizare și de dezvoltare de parteneriate strategice cu procesatorii locali interesați de depozitarea pe termen lung și menținerea unui standard ridicat de calitate a mărfii depozitate.

Agri-Finance 2017 – creștere record a finanțărilor acordate fermierilor

În anul 2017 Agricover a acordat finanțări în valoare de  1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 fermieri. Creșterea cu 39% a volumului de credite acordate confirmă faptul că agricultura românească are nevoie de soluții de creditare specializate și inovatoare care să permită dezvoltarea și creșterea performanțelor. Una dintre noutățile anului 2017 a reprezentat-o completarea soluțiilor de finanțare specializată cu produse dedicate zootehniei, în special crescătorilor de vaci de carne și de lapte.

Agri-Food 2017 – continuarea invesțiilor în unitatea proprie de abatorizare și extinderea rețelei de magazine de desfacere

Agricover a achiziționat 345.150 capete de porc de la producătorii români în anul 2017, iar peste 80% din porcii achiziționați au fost abatorizați în unitatea proprie de procesare a cărnii de porc. Compania a demarat activitatea de abatorizare și procesare a cărnii de porc în anul 2015 după un amplu program de investiții în unitatea de producție din Periș. Investițiile realizate în 2017 au depășit 19 milioane lei, iar în programul de investiții pentru anul 2018 compania va aloca încă 20 de milioane lei.

Produsele de carne de porc proaspată sunt puse la dispoziție consumatorului final atât prin intermediul marilor lanțuri de retail, cât și prin rețeaua de magazine proprii dezvoltată de către Agricover. În 2018 compania are în vedere extinderea rețelei de desfacere până la un numar de 30 de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi.

Agricover Holding – direcțiile strategice pentru anul 2018

Pentru anul 2018 Agricover va continua să sprijine dezvoltarea agriculturii extinzând continuu portofoliul de soluții inovatoare și facilitând accesul fermierilor la servicii și produse specializate. Compania vizează continuarea ritmului de creștere realizat în anul 2017 prin creșterea volumului de afaceri și a numărului de clienți în special în segmentul fermierilor mici și medii.

Agricover

Agricover Holding este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 18 ani în acest domeniu. În sfera Holdingul se reunesc activitățile de Agri-Business, Agri-Finance și Agri-Food. Cu un model de afacere puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

În prezent, în cadrul operațiunilior Agricover Holding își desfășoară activitatea peste 1.000 angajați. Agricover deservește peste 4.700 clienți fermieri care lucrează peste 1,7 milioane hectare teren arabil la nivel național.

ntregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *