Alianță strategică între producătorii de bere SABMiller și Anadolu Efes

Al doilea cel mai mare producător de bere din lume, SABMiller plc şi Anadolu Group, cel mai mare producator de bere din Turcia şi al doilea ca marime din Rusia, au căzut de acord să formeze o alianţă strategică pentru a revigora vânzările în pieţe precum Turcia, Rusia, CSI, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, conform unui comunicat oficial emis de SABMiller.

Conform acordului, SABMiller va transfera producţia de bere din Ukraina şi Rusia către Anadolu Efes, iar Anadolu Efes va transfera un pachet de acţiuni de 24% către SABMiller, printr-o majorare de capital. Se estimează că valoarea ambelor tranzacţii va fi de cca 1,9 miliarde USD.

Anadolu Efes are o cotă de piaţă în Turcia de 89%, este al doilea producător de bere din Rusia (în termeni de venituri) şi de asemenea, are poziţii de lider de piaţă în Kazahstan, Republica Moldova şi Georgia.

Anadolu Efes şi SABMiller vor beneficia de oportunitatea de a-şi distribui mărcile reciproc la nivel internaţional, pe toate canalele de distribuţie (în funcţie de aranjamentele contractuale existente), precum şi schimbul de bune practici.

Tranzacţia, care este supusă aprobării acţionarilor şi autorităţilor care reglementează concurenţa, promite să fie benefică pentru creşterea economică a ambelor companii, EPS Anadolu Efes şi SABMiller, în chiar primul an după finalizarea tranzacţiei.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,061 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Alianță strategică între producătorii de bere SABMiller și Anadolu Efes
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: