ALKA Group a demarat lucrările de construcție pentru noua fabrică din Ploiești

Cu o investiție de peste 11,5 milioane euro, ALKA Group a demarat lucrările de construcție a noii capacități de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate, localizată în Ploiești.

AlkaFinalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va oferi în prima fază peste 80 locuri de muncă noi în orașul Ploiești.

„Noua fabrică din Ploiești este un proiect ambițios, în care avem mare încredere, de aceea le mulțumim încă o dată celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență în România. Avem planuri foarte mari pentru următorii ani, iar sprijinul partenerilor și clienților noștri este cel mai important. Suntem încântați că am ajuns în această fază și, în sfârșit, vedem cum încă o fabrică se construiește de la zero, fabrică în care se va produce la cele mai înalte standarde ale industriei”, a declarat Ady Hirsch CEO ALKA Group.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp, se construiește în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat – de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori. Peste 25% din întregul amplasament va fi dedicat spațiilor verzi.

Din totalul investiției de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)*, restul sumei provenind din cofinanțare privată împreună cu Unicredit Bank. Prin construcția noii fabrici din Ploiești, ALKA Group continuă să ofere românilor produse de calitate și contribuie atât la dezvoltarea economică a regiunii, cât și la dezvoltarea pieței muncii prin oferirea în prima fază a peste 80 de locuri de muncă în noua unitate de producție.

ALKA Group

În 2017, grupul ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați, având poziție în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea producției locale.

În prezent, Alka Group acoperă multe categorii, cu prezență pe întreg teritoriul României cât și în afara acestuia.

În anul 2018, în urma unui amplu proces de rebranding, portofoliul companiei a fost regândit, sub marca Alka dezvoltându-se o gamă largă de produse, atât dulci cât și sărate. Mărcile consacrate s-au bucurat și ele de o reîmprospătare a designului de ambalaj: Prăjiturile dulci sub marca Prăjitura casei, Napolitane sub marca Alfers, Snacks-uri sărate sub marca Toortitzi. Portofoliul mai conține și Cafea prăjită și ambalată (sub mărcile Stretto și Gold Mocca). De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos. Prin activitatea sa, Alka colaborează direct și indirect cu zeci de mii de parteneri din toată țara.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *