Almdudler – Din Austria cu dragoste și plante!

Almdudler, cea mai populară băutură din Austria și cea mai de succes băutură răcoritoare pe bază de ierburi alpine din lume, câştigă teren pe piaţa din România, prin extinderea în retailul modern, în distribuţia naţională şi în sectorul HoReCa.

AlmdudlerDe curând Almdudler a fost listat în rețeaua de magazine Profi la nivel național, iar în HoReCa și pe canalul Tradițional Trade în zona de centru și de vest a țării. Astfel, Sibiu, Timișoara și Arad sunt noile județe în care băutura răcoritoare poate fi descoperită, în rafturile magazinelor cât și în restaurante, baruri sau cafenele.

Almdudler este o băutură răcoritoare carbogazoasă din plante alpine, fără conservanţi, fără arome artificiale şi cu un conţinut redus de zahăr, fabricată cu mare grijă conform reţetei secrete care datează din 1957.

Astfel, după colectarea şi uscarea unor varietăți de ierburi alpine precum: echinaceea, balsam de lămâie, salvie, gențiană și floare de soc, acestea sunt amestecate, iar din acest amestec se extrag printr-un proces delicat, arome de înaltă calitate. Acest extract este lăsat la macerat timp de câteva săptămâni până când se obţine aroma inconfundabilă Almdudler.

Extractul din plante alpine este combinat cu apă de izvor proaspătă, zahăr natural din sfeclă de zahăr şi acid citric şi este carbonatată pentru a crea produsul finit, care este apoi ambalat în sticlele originale Almdudler.

O afacere cu istoric și tradiție

Povestea de succes a Almdudler a început în ziua nunții lui Erwin și Ingrid. Pe 17 octombrie 1957 nu a fost doar nunta a doi îndrăgostiți, ci și ziua când a luat naștere Almdudler. În acea zi, Erwin Klein, inventatorul buturii, a dezvăluit soției lui prima sticlă de băutură răcoritoare din ierburi alpine.

Ingrid a fost și muza care l-a inspirat pe Erwin să conceapă această rețetă unică și neschimbată până în ziua de azi. Cei doi au botezat băutura răcoritoare Almdudler inspirați fiind de gustul ierburilor alpine și de expresia „auf der Alm dudlen”, care se referă la cântecele jodler ce răsună pe culmile munților Alpi. Almdudler a devenit la scurt timp un competitor al brandurilor globale, ajungând băutura de suflet a austriecilor în doar câțiva ani.

Astăzi, familia Klein continuă să dezvolte Almdudler nu doar ca și băutură răcoritoare pe bază de ierburi, dar și ca brand. Aflată la a doua generație, afacerea, care a câștigat onoruri naționale, este și în ziua de azi deținută de familia Klein în totalitate.

Almdudler în România

În România, gama Almdudler Original este prezentă în patru ambalaje diferite: Original PET 1.5L şi 0.5L, Original doză 0,33L şi sticlă 0.25L.

Băutura răcoritoare Almdudler este prezentă în România din anul 2014 prin intermediul importatorului Rossell & CO SRL din judeţul Satu Mare. În acest moment, consumatorii pot găsi produsele Almdudler pe piaţa din România atât în reţeaua HoReCa, în zona de Centru și Nord-Vest a ţării (Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Timișoara, Arad, Oradea, Brașov și Sibiu, iar în retailerii mari fiind prezent la raft în: Auchan, Profi Rom Food şi Mega Image cât şi în stațiile OMV.

Procesul de listare şi în alte reţele de magazine şi de identificare a unor distribuitori potriviţi (tradițional trade & HoReCa) pentru celelalte regiuni ale ţării este în curs de desfăşurare.

Din 2014, toate produsele Almdudler poartă logo-ul pro vegetarian al Societății Europene Vegetariene fiind oficial aprobate ca și produse vegetariene.

Mai multe informaţii puteţi găsi la:  www.rossell.ro.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *