Almdudler câștigă teren pe piața de retail din România

Almdudler, cea mai populară băutură din Austria și cea mai de succes băutură răcoritoare pe bază de ierburi alpine din lume, câştigă teren pe piaţa din România, prin extinderea în retailul modern, în distribuţia naţională şi în sectorul HoReCa.

Almdudler

Almdudler este o băutură răcoritoare carbogazoasă din plante alpine, fără conservanţi, fără arome artificiale şi cu un conţinut redus de zahăr, fabricată cu mare grijă conform reţetei secrete care dateazã din 1957.

Astfel, după colectarea şi uscarea unor varietăți de ierburi alpine, precum: echinaceea, balsam de lămâie, salvie, gențiană și floare de soc, acestea sunt amestecate, iar din acest amestec se extrag printr-un proces delicat, arome de înaltă calitate. Acest extract este lăsat la macerat timp de câteva săptămâni până când se obţine aroma inconfundabilă Almdudler.

Extractul din plante alpine este combinat cu apă de izvor proaspătã, zahăr natural din sfeclã de zahăr şi acid citric şi este carbonatatã pentru a crea produsul finit Almdudler, care este apoi ambalat în sticlele originale Almdudler.

Din 2014, toate produsele Almdudler poartă logo-ul pro vegetarian al Societății Europene Vegetariene, fiind oficial aprobate ca și produse vegetariene.  

Almdudler-600x160px

Povestea de succes a Almdudler a început în ziua nunții lui Erwin și Ingrid. Pe 17 octombrie 1957 nu a fost doar nunta a doi îndrăgostiți, ci și ziua când a luat naștere Almdudler. În acea zi, Erwin Klein, inventatorul Almdudler, a dezvăluit soției lui prima sticlă de băutură răcoritoare din ierburi alpine.

Ingrid a fost și muza care l-a inspirat pe Erwin să conceapă această rețetă unică și neschimbată până în ziua de azi. Cei doi au botezat băutura răcoritoare, inspirați fiind de gustul ierburilor alpine și de expresia „auf der Alm dudlen”, care se referă la cântecele jodler ce răsună pe culmile munților Alpi. Almdudler a devenit la scurt timp un competitor al brandurilor globale, ajungând băutura de suflet a austriecilor în doar câțiva ani.

Astăzi, familia Klein continuă să dezvolte Almdudler nu doar ca și băutură răcoritoare pe bază de ierburi, dar și ca brand. Aflată la a doua generație, afacerea care a câștigat onoruri naționale este și în ziua de azi deținută de familia Klein în totalitate.

Almdudler în România

În România, gama Almdudler Original este prezentă în patru ambalaje diferite: Almdudler Original PET 1.5L şi 0.5L, Almdudler Original doză 0,33L şi Almdudler sticlă 0.25L.

Băutura răcoritoare Almdudler este prezentă în România din anul 2014 prin intermediul importatorului Rossell & CO SRL din judeţul Satu Mare. În acest moment, consumatorii pot găsi produsele Almdudler pe piaţa din România atât în reţeaua HoReCa, în zona de Nord a ţării (Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Oradea), în Craiova cât şi în alte oraşe, acesta fiind prezent la raft în reţelele de magazine Auchan şi Mega Image şi în benzinăriile OMV.

Procesul de listare şi în alte reţele de magazine şi de identificare a unor distribuitori potriviţi (traditional trade & HoReCa) pentru celelalte regiuni ale ţării este în curs de desfăşurare.

În acest an, a luat viaţă şi caravana Almdudler care şi-a făcut simţită prezenţa în mai multe oraşe din ţară la foarte multe festivaluri: Street Food Festival, Street Food Carnival, Jazz în the Park şi multe altele. La Caravana Almdudler clienţii pot descoperi, pe lângă produsul original şi o varietate de mixuri surpinzatoare cu produse alcoolice.

Mai multe informaţii puteţi găsi la: www.rossell.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,081 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Almdudler câștigă teren pe piața de retail din România

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: