ZaharulOradea

amb Wine anunță lansarea colecției Private Selection

amb Wine Company, parte a consorțiului austriac amb Holding, anunță dublarea cifrei de afaceri pentru primul semestru din 2015, atingând  o valoare de 1.408.934 lei, față de 724.604 lei în aceeași perioadă a anului 2014, depășind astfel estimările companiei pentru anul în curs.

Bartos lodge-2De asemenea, volumele vândute s-au dublat raportat la aceeași perioadă, atingând un număr de 100 de mii de sticle vândute până în data de 31 august 2015.

Din totalul sticlelor vândute în România, 20 % se distribuie în retail, restul de 80% în HoReCa. Gama de vinuri a Cramei Liliac este în prezent listată în peste 300 de restaurante din București și din țară.

amb Wine Company exportă 10% din totalul producției în țări precum Austria, Danemarca, Elveția, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia și Polonia și estimează creșterea acestui procent cu încă 5% până la finalul anului 2015. Pentru anul următor compania își propune să se extindă și pe piața din Statele Unite ale Americii.

În cei 5 ani de existență, din 2010, de la înființare, până în prezent, amb Wine Company a finalizat procesul de dezvoltare a Cramei Liliac din comuna Batoș (județul Mureș), în urma unei investiții totale de 7 mil euro, inclusiv cheltuieli operaționale.

amb Wine produce și comercializează în România brandurile de vinuri LILIAC, Young Liliac și Crepuscul. Vinurile sunt produse la Crama Liliac, care reprezintă rezultatul a trei etape investiționale finalizate la sfârșitul anului 2014 și derulate astfel: o investiție inițială de 3  milioane euro realizată în anul 2011 în achiziționarea și cultivarea a 38 ha de vie în Transilvania, în regiunea Batoș (Mureș) și 14 ha în Vermes Lechința (Bistrița-Năsăud) și în dezvoltarea unității de vinificare, investiții ulterioare de 1 million de euro, realizate în perioada 2012-2013, în dezvoltarea suprafețelor de vie cultivate și a facilităților de producție și o a treia etapă investițională constând în extinderea Cramei, în valoare de aprox. 1 mil euro derulată în anul 2014 și finalizată în prima parte a anului 2015.

La aniversarea a 5 ani de existență, Crama Liliac anunță lansarea colecției Private Selection care cuprinde:

  • Orange Chardonnay Private Selection 2014, primul vin orange din România
  • Pinot Noir Private Selection 2013
  • Merlot Private Selection 2013
  • Liliac Red Cuvée 2014, cupaj Fetească Neagră și Merlot
  • Vedeta colecției Private Selection este TITAN Fetească Neagră 2013

Fiecare poveste are nevoie de un erou, iar acesta, în cazul nostru, este TITAN.  Atunci când am degustat primele mostre am știut cu certitudine că acesta va fi unul dintre vinurile noastre care vor face istorie. Și, pentru că deja avusesem ideea de a alege un vin roșu care să reprezinte produsele noastre, am ales în mod special un soi autohton, fără egal pe piața internațională, care este foarte competitivă.

Din două butoaie de stejar transilvănean am produs o serie limitată de 600 de sticle numerotate individual, disponibile doar pentru un cerc restrâns de clienți. Prin lansarea acestui vin ne dorim să creștem reputația zonei Lechința ca fiind o regiune de vinuri roșii”, declară Alfred Michael Beck, fondator al Cramei Liliac și proprietar al amb Holding România.

Tot în acest an aniversar, Crama Liliac a devenit partener al Festivalului George Enescu, lansând Cuvée Enescu Sauvignon Blanc & Fetească Regală 2013 și Cuvée Enescu Fetească Neagră 2013, vinuri disponibile în rețeaua de restaurante a grupului City Grill și a magazinelor Comtesse de Barry.

Odată cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilităților de producție, amb Wine își consolidează poziția pe piața vinurilor premium, având ca obiectiv o cifră de afaceri de 4 mil lei în 2015.

amb Wine deține 52 ha plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș (Mureș) și Vermes-Lechința (Bistrița-Năsăud) și are o capacitate de producție de 260.000 l, utilizând cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein, o premieră în România, folosită pentru producerea vinului de desert Nectar de Transylvania.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,054 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » amb Wine anunță lansarea colecției Private Selection

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: