amb Wine lanseaza brandul de vinuri premium LILIAC Transylvania

amb Wine, parte a consortiului austriac amb Holding, anunta lansarea oficiala a brandului de vinuri premium LILIAC Transylvania. Vinurile LILIAC sunt create de renumitul oenolog Willi Opitz, din cei mai buni struguri de soiuri locale si internationale cultivate in regiunea Batos si Vermes Lechinta, areal viticol cu indelunga traditie din Transilvania. Sub sloganul “Transylvania has never tasted more alive”, LILIAC se pozitioneaza ca brand premium si se adreseaza cunoscatorilor familiarizati cu noile trenduri din lumea vinului.

LILIAC reprezinta primul brand de vinuri realizat de amb Wine in Romania si rezultatul unei investitii de 3 milioane euro in achizitionarea si cultivarea a 38 ha de vie in regiunea Batos si Vermes Lechinta, in dezvoltarea unitatii de vinificare si in constructia unei cabane de degustare cu o impresionanta arhitectura minimalista. amb Wine utilizeaza cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein, o premiera in Romania. amb Wine are o capacitate de productie de 100.000 sticle pe an si isi propune sa vanda 30.000 sticle de LILIAC in primul an, din care 30% vor fi exporturi.

amb Wine continua procesul de dezvoltare prin plantarea a 12 noi hectare cu soiuri nobile anul acesta, prin investitii suplimentare de 2 milioane de euro in crama si in tehnologiile de vinificare anul viitor si estimeaza o productie de aproximativ 350.000 sticle pe an in 2016, cu un procent de exporturi de 40%.

“LILIAC este o adevarata revelatie in lumea vinurilor romanesti. Vinurile LILIAC reprezinta o alegere noua, o experienta decisiva pentru entuziastii vinurilor romanesti premium si va deveni o aventura tentanta pentru pietele internationale. Sunt vinuri noi, care beneficiaza de caracteristicile unei zone de mare traditie viticola si de cele mai bune tehnologii de vinificare. Alegerea numelui LILIAC exprima caracterul vinului: curajos, simbolic, memorabil. Liliacul este simbolul legendelor si misterelor Transilvaniei, al spiritului sau fantastic si atemporal. Vinurile LILIAC fac sa dainuie esentele unui terroir mitic in formule noi, adaptate gustului contemporan.” declara Ioana Micu, Manager Executiv amb Wine.

LILIAC este acum disponibil spre comercializare cu urmatoarele vinuri: Sauvignon Blanc, Sauvignon Blanc Private Selection, Fetească Albă, Fetească Regală, Merlot Private Selection, Rosé si Nectar de Transylvania. Vinurile LILIAC sunt distribuite anul acesta exclusiv in segmentul Horeca si in magazinele specializate. Vinurile se pot comanda si vizualizand portofoliul de vinuri online pe website www.liliac.com.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *