Arla Foods plănuiește două fuziuni în Germania și Marea Britanie

Arla anunță pe site-ul oficial intenția de a realiza doua fuziuni: una cu MUH (Milch-Union Hocheifel), a opta companie producătoare de lactate din Germania, iar alta cu Milk Link, a patra companie producătoare de lactate din UK.

Astfel, compania Arla Foods se află într-un punct de cotitură pe piața germană și  pe piața britanică. Dacă fuziunile plănuite vor avea loc, cifra de afacere a companiei va ajunge la 9 miliarde DDK pe an, ceea ce înseamnă că își va consolida poziția printre cele mai mari grupuri producătoare de lactate din Europa.

Dacă Arla Foods, MUH și Milk Link vor hotărî să fuzioneze pe data de 26 iunie, decizia va trebui aprobată și de Autoritățile Europene de Concurență. Odată ce fuziunea va avea loc, compania scandinavă va fi prezentă pe piața din Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Germania, Belgia și Luxemburg.

„Atât Milk Link, cât și Milch-Union Hocheifel sunt două companii puternice, bine conduse, care datorită portofoliului lor de produse și a sistemelor de producție, vor întări afacerile noastre în ambele țări.” a explicat Peder Tuborgh, CEO Arla.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,009 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Arla Foods plănuiește două fuziuni în Germania și Marea Britanie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: