ArNoCo, un joint venture între DMK și Arla Foods, își va începe operațiunile din 2012

Compania DMK (rezultatul fuziunii dintre Nordmilch şi Humana) şi Arla Foods vor pune bazele unui  joint venture ce va deveni un jucător important în industria mondială de prelucrare a laptelui.

Numele noii societăţi, cu participaţiune de 50%/ 50%, va fi ArNoCo GmbH & Co. KG, cei doi parteneri urmând să investească un total de 44 milioane de euro, dintre care 35 de milioane de euro vor fi folosite pentru a construi o uzină de prelucrare a zerului în cadrul fabricii de brânză a DMK din oraşul Nordhackstedt din nordul Germaniei.

Noua companie ArNoCo va cumpăra anual de la DMK aproximativ 700.000 tone de zer, pe care le va transforma în proteine concentrate din zer şi lactoză în noua instalaţie. Proteinele Concentrate din Zer vor fi apoi deshidratate în cadrul fabricii daneze de proteine a Arla Foods. DMK va furniza toate serviciile conexe în numele ArNoCo. Arla Foods Ingredients se va ocupa de promovarea, vânzarea şi distribuţia produselor către industria alimentară mondială.

Construcţia noii fabricii va începe în octombrie 2011, preconizându-se începerea producţiei până la sfârşitul anului 2012, creându-se astfel aproximativ 24 de locuri de muncă. ArNoCo GmbH & Co. KG va fi condusă de către directorii generali Finn Simonsen de la Arla Foods Ingredients şi B.v. Borstel de la DMK.

Foto

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,038 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » ArNoCo, un joint venture între DMK și Arla Foods, își va începe operațiunile din 2012

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: