Next_Capitall

Arthur Guinness Fund – in cautarea noii generatii de antreprenori sociali

Incepe numaratoarea inversa pentru inscrierea aplicatiilor pentru competitia globala de obtinere a finantarii prin intermediul Fondului Arthur Guinness 2010. Au mai ramas 20 de zile pana cand antreprenorii romani pot da o sansa cauzei sociale pentru care lupta, prin inregistrarea pe platforma on-line www.guinnessforgood.com a unui proiect social relevant.

Anul acesta, Guinness a anuntat o crestere a fondului alocat proiectelor sociale la scara globala, atingand 7.4 milioane Euro. Anuntarea parteneriatului cu Ashoka, asociatia internationala renumita pentru sustinerea oferita antreprenorilor sociali, intareste si totodata demonstreaza angajamentul Fondului Arthur Guinness de a identifica si sustine antreprenorii sociali.

Astfel, comitetul de operare al Fondului Arthur Guinness si Ashoka va identifica anul acesta 30 de antreprenori sociali care vor primi granturile si pregatirea necesare pentru urmatorii trei ani, cu scopul de a finaliza ideile de afaceri care vor aduce o reala diferenta comunitatii in care traiesc.

Candidatii care vor inscrie proiectele care vin cu o abordare inovatoare a dilemelor sociale, cu un impact vizibil si masurabil si care au potentialul de a produce schimbari in bine pe o raza cat mai larga de acoperire, vor fi apreciati in procesul selectiei. In plus, creativitatea, calitatea antreprenoriala, dar si fibra etica a planului propus se numara printre criteriile care vor fi punctate de juriu. Astfel, urmeaza ca in martie 2011 sa fie anuntate proiectele castigatoare selectate.

Din dorinta de a duce mai departe spiritul filantropic al fondatorului Arthur Guinness, care a avut viziunea imbunatatirii vietii comunitatilor, obiectivele fondului sunt stabilite pe termen lung si fac parte dintr-o campanie ampla de incurajare si mobilizare a initiativelor antreprenorilor sociali, la nivel global.

Fondul Arthur Guinness™ este un proiect de sustinere a antreprenoriatului social si a fost lansat anul trecut in Irlanda. Cu proiecte aflate in desfasurare la nivel global: Irlanda, Africa, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Indonezia, in 2009 si 2010 au fost alocate 3.7 milioane € pentru proiectele existente. Pana in prezent, fondul Guinness a incurajat proiectele care au beneficii sociale si economice care provin din domeniul educatiei, mediului sau sanatatii.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Arthur Guinness Fund – in cautarea noii generatii de antreprenori sociali

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: